Undrið FF

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Undrið FF
Naam Undrið Fótbóltsfelag
Opgericht 2006
Stadion Gundadalur
Voorzitter Vlag van Faeröer Trygvi Absalonsen
Trainer Vlag van Faeröer Arnar Lognberg
Competitie 2. deild
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Undrið FF is een voetbalclub uit de stad Tórshavn op de Faeröer. De club komt uit in de 2. Deild, op het derde niveau.

Geschiedenis[bewerken]

Tijdens een verjaardags feestje in december 2005 ontstond het idee om een met een elftal deel te nemen aan de competitie en beker op de Faeröer. Op 8 januari 2006 werd de vereniging als Undrið FF opgericht (naar hun eerste sponsor, de Faeröerse vertegenwoordiger van de IJslandse zeepproducent Undri) en kreeg meteen alle support van de FSF om in hun doel te slagen.

Undrið FF kwam in 2006 met een team uit in de 3.Deild (vierde en laagste klasse) en eindigden in de B-groep op de tweede plaats. Deelname aan de Beker van de Faeröer van 2006 liepen ze mis, omdat ze te laat kwamen opdagen voor hun eerste wedstrijd. Pas in 2007 zouden ze hun eerste bekerwedstrijd spelen. Ze kwamen uit tegen MB Miðvágur en wonnen met 3-2. In de volgende ronde werden ze overklast door ÍF Fuglafjørður (1-11), dat uitkwam in de Meistaradeildin (hoogste klasse). In 2007 werden ze weer tweede in de B-groep. In 2008 eindigden ze op de eerste plaats in de C-groep van de 3. Deild. Tevens namen ze voor het eerst met een tweede team deel in de 3. Deild, dit team eindigde als achtste in de B-groep.

In 2009 speelde het eerste team van Undrið FF voor het eerst in de 2. Deild, eindigde als negende en degradeerde. Het tweede elftal eindigde als vierde in de B-groep van de 3. Deild. Voor aanvang van het seizoen 2010 werd de naam gewijzigd in Undrið FF (de Faeröerse schrijfwijze van Undri wat ‘wonder‘ betekent) en speelde met twee elftallen in de 3. Deild. Vanaf 2011 komt het weer uit in de 2. Deild.