Gebruiker:MoiraMoira/Ronald Bouwman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Ronald Bouwman
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Ronald Bouwman
Geboortedatum 26 maart 1972
Geboorteplaats Bussum, Nederland
Sport Honkbal
Gooit rechts
Slaat rechts
Clubinformatie
Huidige club HCAW
Positie achtervanger en infield
Interlandcarrière
Interlands 0
Portaal  Portaalicoon   Sport

Ronald Bouwman (Bussum 26 maart 1972 is een Nederlands honkballer die uitkomt als achtervanger en infielder en honkbalcoach.

Bouwman begon op zesjarige leeftijd met honkbal bij de vereniging HCAW in Bussum voor welke vereniging hij uiteindelijk in de hoofdklasse zou uitkomen voor de hoofdmacht tot 2008 regulier. Bouwman stond bekend om zijn hoge slagpercentage waardoor hij toen hij zijn maatschappelijke loopbaan voorrang ging geven en in het tweede team ging spelen nog steeds van tijd tot tijd gevraagd werd om als de nood aan de man kwam zijn opwachting te maken in de hoofdmacht. In het seizoen 2011 werd hij wederom gevraagd om aan het eind van de competitie te spelen en sloeg op 39-jarige leeftijd nog een slaggemiddelde van .267 in acht wedstrijden.[1]. Op 29 augustus 2013 kwam hij nogmaals uit inmiddels 41 jaar oud voor het eerste team tijdens de playdowns in de hoofdklasse.[2]. Hier scoorde hij zelf in de gewonnen wedstrijd tegen ADO.

Bouwman studeerde economie en bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam en werkte hierna in de uitgeverswereld. Sinds 2008 is hij salesmanager bij het ANP.[3]