Vélib'

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vélib'
een stallingsstation van de eerste generatie Vélib'
een stallingsstation van de eerste generatie Vélib'
Oprichtingsdatum 2007
Systeem Vélib'
Exploitant Smoovengo
Aantal stations 89 (1 januari 2018)
Aantal fietsen 20.000
Toeristisch gebruik ja
Website www.velib.paris

Vélib' (vélo libre, oftewel vrije fiets) is een openbaar verhuurprogramma voor fietsen in Parijs dat op 15 juli 2007 van start ging. Het huren van een fiets gaat automatisch, zonder de tussenkomst van bijvoorbeeld een fietsenmaker. Meestal worden de fietsen met een abonnement gehuurd, maar een fiets kan ook incidenteel worden gehuurd. Wanneer een Vélib' niet wordt gebruikt, staat die vergrendeld aan een paal in een fietsenstalling. De Velib' is geen echte witte fiets, omdat die in principe gratis zijn.


Omdat het een automatisch systeem is, moet met een betaalkaart worden betaald. De beprijzing van het gebruik van de fiets is oplopend. Doordat een langere huur relatief duurder wordt, zorgt men ervoor dat de fietsen in circulatie blijven.

Geschiedenis[bewerken]

In 2006 opende het stadsbestuur de inschrijving voor het uitvoeren van het verhuren van fietsen. JCDecaux was een van de inschrijvers. Toen het project werd gegund aan concurrent Clear Channel vocht JCDecaux de beslissing aan bij de rechter. In november 2006 kreeg het bedrijf gelijk. De inschrijving moest worden overgedaan. Dit keer werd het project gegund aan JCDecaux. Onder de naam Vélib' ging het op 15 juli 2007 van start. De eerste generatie Vélib' had ongeveer 20.000 fietsen, die door Accell waren gemaakt en bijna 1450 stallingen. JCDecaux verloor in 2017 de concessie, het het Spaans-Franse concern Smoovengo kreeg de opdracht een tweede generatie van het systeem neer te zetten, met onder meer een toevoeging van 30% elektrische fietsen aan het park. De overgang van het oude Vélib systeem naar het nieuwe vond plaats op 1 januari 2018, maar niet zonder zware kleurscheuren; Van de 1230 stations van het oude systeem waren er maar 89 die naar het nieuwe systeem overgegaan zijn. Daarnaast waren er ook problemen met de software en de abonnementenadministratie. De prijsstijging tot 30% en vermindering van het abbonementenaanbod maakten de dienst ook niet overal populair.

De Vélib' is eigendom van en wordt beheerd door de gemeente, maar wordt medegefinancierd door een uitbater (Smoovengo en daarvoor JCDecaux.)

In andere steden in Europa worden op deze manier ook fietsen verhuurd, in iedere stad heeft het systeem zijn eigen naam.

Externe link[bewerken]