VIDIUS studentenunie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VIDIUS studentenunie
Zetel Vlag Utrecht (gemeente) Utrecht
Oprichting 15 juli 2011
Aansluiting Landelijke Studentenvakbond
Instellingen HU/UU
Doel Het behartigen van belangen van studenten en studentenorganisaties, met of zonder rechtspersoonlijkheid, die zijn aangesloten bij een in Utrecht of omstreken gevestigde hoger onderwijsinstelling.
Website www.vidius.nl

VIDIUS studentenunie is een organisatie in Utrecht gericht op studenten en werkzaam als belangenorganisatie, koepel van medezeggenschap en koepel van studentorganisaties.

Historie[bewerken]

De vereniging is op 15 juli 2011 ontstaan uit een fusie tussen het OOFU, LinQ en USF Studentenbelangen.[1] Het Overkoepelend Orgaan Faculteitsverenigingen Utrecht, kortweg OOFU, was de koepel van studieverenigingen aan de Universiteit Utrecht. USF Studentenbelangen was de studentenvakbond in Utrecht en was actief aan de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. USF is opgericht in 1939 en heeft, samen met vakbonden uit andere steden, in 1983 de Landelijke Studentenvakbond opgericht, om ook een stem te hebben in studentenzaken die de lokale politiek overstijgen. De naam VIDIUS staat ook wel voor "Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert".

Rollen[bewerken]

Belangenorganisatie

Door in gesprek te gaan met organisaties als de gemeente, woningcorporaties en openbaar vervoersbedrijven om knelpunten aan te kaarten en op te lossen.

Koepel van medezeggenschap

Door de verschillende lagen van medezeggenschap te organiseren, zowel binnen de vereniging als naar buiten toe met de medezeggenschapsorganen van universiteit en hogescholen.

Koepel van studentorganisaties

Door het bieden van informatie aan studentenorganisaties over de situatie in de Utrechtse en landelijke politiek.[2]

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]