Vrouw van Zes Miljoen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Vrouw van Zes Miljoen is de Nederlandse titel van de Amerikaanse televisieserie Bionic Woman, oorspronkelijk uitgezonden in de jaren zeventig. De hoofdrol van Jaime Sommers werd gespeeld door Lindsay Wagner. De serie is een afgeleide van de televisieserie Man van Zes Miljoen en bestaat uit drie seizoenen. In Nederland werden slechts 13 afleveringen uitgezonden door de TROS tussen 8 oktober 1976 en 5 augustus 1977.

De serie begon als 2 dubbelepisodes in De Man van Zes Miljoen ("The Bionic Woman" en "The Return of the Bionic Woman"), waarin Jaime Sommers de vriendin en verloofde van Steve Austin was. Als gevolg van een ongeval tijdens een parachutesprong werden haar benen, rechterarm en rechteroor vervangen door bionische implantaten die vergelijkbaar waren met die van Steve Austin.

In de aflevering Doomsday is Tomorrow uit het tweede seizoen moest Jaime een supercomputer bestrijden die een doomsday device dreigde te activeren die de hele wereld kon vernietigen.

Op 3 en 4 sept 2010 bezocht Lindsay Wagner Amsterdam. Zij was uitgenodigd door Aad Schaaij (Leiden) om met hem het Anne Frank Huis te bezoeken en een rondvaart te maken door de Amsterdamse grachten. Ze kende elkaar al. Hun eerste ontmoeting was in Engeland (Birmingham) en tweede het jaar daarop in Milton Keynes.


Externe link[bewerken]