WEERT Lokaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
12-10-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: partijpromotie - weinig informatie op pagina, weinig tot niet neutrale bron gebruikt. Andere pagina's van partijen moesten hierom al weg.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

WEERT Lokaal
Logo WEERT Lokaal
Logo WEERT Lokaal
Personen
Partijvoorzitter Mark Jankoski
Mandaten
Zetels 12
Geschiedenis
Opgericht 2002
Fusie van Pact'97, Werknemerspartij
Algemene gegevens
Actief in Weert
Richting ongebonden, pragmatisch
Ideologie sociaaldemocratie
Motto Bij ons staat U centraal
Kleuren blauw (100c - 40m i.c.m. 70c - 28m)
Jongerenorganisatie .GAAF
Website Weert Lokaal
Portaal  Portaalicoon   Politiek

WEERT Lokaal is een sociaaldemocratische lokale politieke partij in de Nederlandse gemeente Weert in de provincie Limburg. Ze is niet gebonden aan landelijke partijen of organisaties. Wel werkt WEERT Lokaal samen met de provinciale Partij Nieuw Limburg.

De partij zet zich in voor de belangen van de gemeente Weert, een brede harmonische ontwikkeling van Weert als centrumgemeente in Midden-Limburg, en het belang van alle bewoners van de gemeente Weert.

De partij ontstond na de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 uit een fusie van de Werknemerspartij en Pact'97. Pact '97 was op haar beurt in 1997 vlak na het samengaan van de gemeenten Weert en Stramproy ontstaan uit de Groep Wiel Derckx, Weert u Waardig en Royer Belang. Als grootste partij nam WEERT Lokaal het voortouw in wat lange en moeilijke coalitieonderhandelingen zouden blijken. Uiteindelijk werd een coalitie gevormd met de kleinst mogelijke meerderheid in de gemeenteraad bestaande uit WEERT Lokaal, VVD, D66 en WAP.

In 2006 verloor de partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen twee van haar acht zetels en kwam in de oppositie terecht.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 behaalde WEERT Lokaal vijf zetels en nam opnieuw deel aan de coalitie dit keer met VVD en CDA. Wethouder namens WEERT Lokaal werd Harrie Litjens.

In 2014 heroverde WEERT Lokaal acht zetels en werd de grootste partij in Weert. Wethouders werden opnieuw Harrie Litjens en lijsttrekker Geert Gabriëls in een coalitie met VVD en SP. Wethouder Litjens werd tussentijds opgevolgd door Martijn van den Heuvel

In 2018 werd Weert Lokaal onder lijsttrekker Geert Gabriëls opnieuw de grootste met twaalf zetels.[1] In een brede coalitie van Weert Lokaal, CDA, VVD, SP met additionele ondersteuning door D66 vanuit de gemeenteraad werden Gabriëls en Van den Heuvel opnieuw wethouder.

Externe link[bewerken]