Waldemar van Pruisen (1889-1945)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
02-01-2016

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Februari-artikel

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Waldemar Wilhelm Ludwig Friedrich Viktor Heinrich van Pruisen (Kiel, 20 maart 1889 - Tutzing, 2 mei 1945) was de oudste zoon van prins Hendrik van Pruisen en van Irene van Hessen en aan de Rijn. Hij was een achterkleinkind van koningin Victoria, zowel via zijn vader, als via zijn moeder, en leed, zoals vele andere nakomelingen van koningin Victoria, aan hemofilie. Waldemar trouwde op 14 augustus 1919 met Calixta Agnes, dochter van Frederik Willem van Lippe-Biesterfeld en van Gisela van Ysenburg en Büdingen in Meerholz. Het paar had geen kinderen.