Want het is zomer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Want het is zomer
Single van:
André van Duin
Van het album:
Wij twee
B-kant(en) Welbedankt voor de bloemen
Uitgebracht 1984
Genre Nederlandse muziek
Label CNR Records
Producent(en) Will Hoebee
André van Duin
1984
Wij zijn de vuilnisman
  1984
Want het is zomer
  1984
Een echte vriend
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Want het is zomer[1] is een single van André van Duin. Het was na Als de zon schijnt Van Duins tweede single die refereerde aan het zomergevoel.[2] De single bevat twee covers binnen het chansonachtige genre.

Want het is zomer, de A-kant, is een bewerking van Tu sais je t'aime (Nederlands: Je weet dat ik van je houd), geschreven door Alec Constatin, Pascal Sevran en Claude Carmone. Het werd destijds gezongen Shake in een Frans/Engelse uitvoering (You know I love you).[3] Shake had er een bescheiden succesje mee in Nederland en België. André van Duin schreef er zelf een Nederlandse tekst bij. Jo Vally zou onder dezelfde Nederlandse titel een andere tekst zingen bij de Franse melodie.

De B-kant Welbedankt voor de bloemen[4] is een bewerking van Vielen Dank für die Blumen van Udo Jürgens en Siegfried Rabe.

Hitnotering[bewerken | brontekst bewerken]

In tegenstelling tot de voorgaande singles, haalde Want het is zomer geen hoge posities in de hitparades. In België was er helemaal geen notering weggelegd voor deze liedjes.

Nederlandse Top 40[bewerken | brontekst bewerken]

Het stond vier weken in de tipparade van deze hitlijst, maar haalde de eindlijst niet.

Nederlandse Nationale Hitparade[bewerken | brontekst bewerken]

Hitnotering: 21-7-1984 t/m 3-8-1984
Week: 1 2
Positie: 34 44 uit

Speciale editie[bewerken | brontekst bewerken]

In datzelfde jaar kwam een speciale uitgave van de single uit waarbij A- en B-kant geruild hadden. Die uitgave werd geperst voor de Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer (VBA), die hun bedrijven in november 1984 opnieuw hadden ingericht.[5]