Welt (televisiezender)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welt
Logo sinds 18 januari 2018
Logo sinds 18 januari 2018
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Eigenaar Axel Springer SE
Programmadirecteur Torsten Rossmann
Startdatum 24 januari 2000
Genre Nieuwszender
Motto of slagzin Nachrichtensender
Marktaandeel 0,9 % (2018)
Adres Berlijn
Ontvangen
Ether DVB-T
Satelliet Canalsat
Astra 19,2° O
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

WELT, voorheen N24, is een Duitse 24-uurs-nieuws-televisiezender van Axel Springer SE. Eerder was de tv zender eigendom van ProSiebenSat.1. WELT is gratis te ontvangen via de Astra 19,2°O-satelliet. De zender concurreert nationaal met n-tv, van RTL Group. Bekende presentatoren van de zender zijn Carsten Hädler, Thomas Klug, Tatjana Ohm en Felicia Pochhammer.

Programmering[bewerken]

WELT zendt nieuws en documentaires uit vanuit Berlijn. Een vast onderdeel zijn “Nachrichten” (nieuwsuitzendingen) die dagelijks vanaf 06.00 uur worden uitgezonden. Vanaf 13.00 uur worden ook documentaires uitgezonden, met op ieder uur de hoofdpunten uit het nieuws. Bij live persconferentie’s of urgent nieuws vervallen de documentaires. Doorgaans is de laatste nieuwsuitzending om 20.00 uur, waarna tot de volgende ochtend documentaires worden uitgezonden. Bij breaking news worden er extra “Sondersendungen” gemaakt.

Geschiedenis[bewerken]

De televisiezender startte op 24 januari 2000 onder de paraplu van ProSiebenSat.1 Media. In juni 2010 kocht het zittende management de activiteiten en bracht deze onder in "N24 Media GmbH". Dr. Torsten Rossmann en Stefan Aust hadden elk 26% van de aandelen, Frank Meißner, Maria von Borcke, Thorsten Pollfuß en Karsten Wiest hadden elk 12% van de aandelen. 10 juli 2014 werd de N24 groep verkocht aan Axel Springer SE, die ook de krant Die Welt bezit.

WELT

Op 8 januari 2018 lanceerde Axel Springer SE een grote re-brandingscampagne om de aandacht te vestigen op de lancering van tv-zender WELT. Sinds 18 januari 2018 is N24 uitgefaseerd en hernoemt naar WELT, zodat het nieuwsmerk aansluit bij de krant.

Logo's[bewerken]

Externe link[bewerken]