WiiConnect24

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
WiiConnect24
Wiiconnect24 logo.png
Ontwikkelaar(s) Nintendo
Type Online dienst
Uitgebracht november 2006
Platform(s) Wii
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

WiiConnect24 was een kenmerk van Nintendo Wi-Fi Connection voor de Nintendo Wii-spelcomputer.

Hiermee was het mogelijk dat sommige eigenschappen van de spelcomputer beschikbaar blijven terwijl de computer in de stand-by-modus staat. Een mogelijk voorbeeld hiervan is dat in het spel Animal Crossing een vriend de stad van een andere speler zou kunnen kunnen bezoeken en berichten voor hem achter te laten zonder dat hij online aanwezig is.

De dienst[bewerken]

De dienst werd tevens worden gebruikt voor de distributie inhoud (Engels: content), bijvoorbeeld voor softwarepatches en het bijwerken van spelgegevens terwijl de spelcomputer niet gebruikt wordt.

Nintendo's bestuursvoorzitter Satoru Iwata omschreef de Wii als “het systeem dat nooit slaapt”. Hoewel er geen welomlijnde details werden verstrekt werd wel meegedeeld dat de stand-by-modus een zeer gering stroomverbruik zou kennen, ongeveer ter grootte van een kleine gloeilamp.

Verder was er sprake van enige scepsis rondom WiiConnect24 vanwege de aanwezigheid van potentiële beveiligingslekken. Enkele deskundigen adviseren dan ook aan het systeem te ontkoppelen van zijn stroombron om deze optie uit te schakelen.

Functionaliteit[bewerken]

In een interview met de Japanse krant Nikkei Business Publications onthulde Nintendo's bestuursvoorzitter Satoru Iwata dat WiiConnect24 onder andere zou kunnen worden gebruikt voor het downloaden van demo's voor de Nintendo DS.

Volgens Nintendo's Europese Wii-microwebsite zal WiiConnect24 kunnen worden gebruikt voor het verzenden van tekstberichtjes aan “familieleden te verzenden die uit en over“ zijn en voor het uitwisselen van afbeeldingen en berichten met andere Wii-gebruikers.