Mii (personage)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mii.png

Een Mii is een klein personage dat gebruikt wordt in verschillende spellen voor de Wii, Nintendo 3DS, Wii U en Nintendo Switch. en dat de speler op zichzelf, een vriend of familielid kan laten lijken zodat het gezicht van de speler in het spel zelf zit. Het is te vergelijken met het creëren van personages in spellen van De Sims-serie.

Uiterlijk[bewerken | bron bewerken]

Een Mii ziet er erg simpel en eenvoudig uit, als een poppetje uit een kindertekening. Het bevat echter wel verschillende kenmerken die men kan aanpassen. Zo is het mogelijk de kleur van de kleding, huidskleur, geslacht, lengte en dikte van de Mii aan te passen. In het gezicht kan men de gezichtsvorm, rimpels, haardracht en haarkleur, wenkbrauwen, make-up, ogen, neus, lippen, bril, baard en snor aanpassen of toevoegen. Natuurlijk kan men de eigen Mii ook een naam geven. Zo kan een speler zijn eigen Mii helemaal op zichzelf laten lijken, of een karikatuur van zichzelf maken.

Mii-kanalen[bewerken | bron bewerken]

Mii-personagekanaal (Wii)[bewerken | bron bewerken]

Het Mii-personagekanaal is een apart kanaal in het menu van de Wii waar men nieuwe Mii's kan maken en beheren. De Mii's die een speler heeft aangemaakt worden opgeslagen in het interne geheugen van de Wii. Tot 100 Mii's kunnen gemaakt en opgeslagen worden. Deze komen samen in de Zaal in het Mii-personagekanaal, waar men ze kan bekijken, sorteren, wijzigen of verwijderen.

Mii-wedstrijdkanaal (Wii)[bewerken | bron bewerken]

Sinds 12 november 2007 was er een Mii-wedstrijdkanaal (internetverbinding vereist). In dit kanaal kon de speler zijn gemaakte Mii's plaatsen. Ook kon de speler de door andere geplaatste Mii's beoordelen. Regelmatig waren er wedstrijden, zoals het namaken van Mario zonder zijn pet.

Geluksdagkanaal (Wii)[bewerken | bron bewerken]

Op de Wii was er een Geluksdagkanaal. In dit kanaal kon de speler het geluk uitrekenen van zes Mii's.

Mii-Maker (3DS/Wii U)[bewerken | bron bewerken]

Er is een Mii-maker, wat ongeveer hetzelfde als het Mii-personagekanaal op de Wii, maar hierbij is het enkel aanwezig op de Nintendo 3DS en Wii U.

StreetPass Mii-Park (3DS)[bewerken | bron bewerken]

Als een speler met zijn/haar Nintendo 3DS in slaapstand naast iemand anders met een 3DS loopt, dan wisselt hij automatisch info uit, en ook Mii-Personages. Dan kan men in dat kanaal zien welke videospellen hij heeft, uit welk land hij komt en meer. Hij kan er ook minispelletjes mee doen als Mii in Misere en Mii in Misere II. De speler kan verzamelde puzzelstukjes uitwisselen via Puzzelruil.

Als er een speciale Nintendo-dag is, bijvoorbeeld wanneer Nintendo jarig is, kan het zijn dat iemand met een 3DS een speciaal Mii-personage ontvangt. Het Mii-personage heeft een gouden broekje aan en is een creatie van Nintendo zelf.

Augmented Reality: Toegevoegde Realiteit (3DS)[bewerken | bron bewerken]

In deze app op de 3DS zit een Mii-Foto's-modus waarin foto's van een Mii in de echte wereld kunnen gemaakt worden.

Nintendo Brievenbus (3DS)[bewerken | bron bewerken]

Met deze voorheen downloadbare app in de Nintendo eShop kon de speler brieven naar zijn vrienden sturen en ziet hij zijn Mii bij de brief staan.

Vriendenlijst (3DS)[bewerken | bron bewerken]

In dit programmaatje op de 3DS kan iemand zijn vrienden als Mii zien, bekijken wat ze voor spel spelen, en een berichtje achterlaten.

Miiverse (Wii U/3DS)[bewerken | bron bewerken]

Op de Wii U en deNintendo 3DS kan de speler dit sociaalnetwerkplatform gaan gebruiken. De Mii's staan hierbij centraal. Een gebruiker kan er onder andere chatten of hulp vragen.[1]

Verspreiding[bewerken | bron bewerken]

Door het voorheen beschikbare WiiConnect24 stond de Wii altijd in verbinding met het internet, als er tenminste een internetverbinding aangesloten is. Door in het Mii-kanaal per Mii te kiezen voor de optie "migratie" is het mogelijk de door de speler gemaakte Mii's willekeurig te verspreiden en te laten opduiken op andere Wii-consoles. Die Mii's zullen niet van de Wii-console van de speler verwijderd worden. Als de speler niet wil dat zijn Mii's verspreid worden kan deze optie echter worden uitgezet. Zelf kan hij deze migrerende Mii's van anderen ontvangen door de optie "migratie" in te schakelen op het Plein in het Mii-personagekanaal.

Het is mogelijk maximaal tien Mii's op te slaan in het interne geheugen van een Wii-afstandsbediening. Op deze manier kan men Mii's meenemen naar de Wii van een vriend of familielid, en kunnen deze tijdens het spelen op het scherm terechtkomen. Ook hier zullen de eigen Mii's niet verwijderd worden. Daarnaast kunnen Mii's via internet worden verstuurd naar andere Wii's.

Er zijn al talloze sites verschenen waar mensen hun zelfgemaakte Mii's delen. Meestal zijn dat Mii's die gelijken op bekende personen, gamefiguren en cartoonfiguren.

Spellen waarin Mii's verschijnen[bewerken | bron bewerken]

Van de volgende spellen is het bekend dat ze gebruikmaken van Mii's. Nintendo heeft aangekondigd dat in de toekomst de Mii's in meer spellen zullen verschijnen.

Nintendo DS[bewerken | bron bewerken]

Nintendo 3DS[bewerken | bron bewerken]

Nintendo 3DS eShop-downloadsoftware[bewerken | bron bewerken]

Wii[bewerken | bron bewerken]

Wii U[bewerken | bron bewerken]

Wii U eShop-downloadsoftware[bewerken | bron bewerken]

iOS & Android[bewerken | bron bewerken]

Nintendo Switch[bewerken | bron bewerken]

Externe link[bewerken | bron bewerken]