Super Smash Bros. voor 3DS en Wii U

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Super Smash Bros. voor 3DS en Wii U
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Sora Ltd.
Bandai Namco Games
Uitgever(s) Nintendo
Muziek Junichi Nakatsuru, Keiki Kobayashi, Hiroki Hashimoto, Hiroyuki Kawada, Eriko Sakurai, Akihiko Ishikawa, Yoshinori Hirai
Datum van uitgave 3DS
Vlag van Japan 13 september 2014
Vlag van Duitsland 2 oktober 2014
Vlag van Verenigde StatenVlag van Europa 3 oktober 2014
Wii U
Vlag van Verenigde Staten 21 november 2014
Vlag van Europa 28 november 2014
Vlag van Japan 6 december 2014
Genre(s) Beat 'em up
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Platform(s) Nintendo 3DS, Wii U
Navigatie
Spelserie Super Smash Bros.
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Super Smash Bros. voor 3DS en Wii U (Japans: 大乱闘スマッシュブラザーズ for Nintendo 3DS / Wii U) zijn de spellen in het vierde deel van het vechtspel Super Smash Bros. van Nintendo dat in 2014 op de markt komt. Het spel is ontwikkeld voor de spelcomputers Nintendo 3DS en Wii U.

Gameplay[bewerken]

Zoals bij vorige spellen uit de serie is Super Smash Bros. een competitief vechtspel waarin tot vier personages uit verschillende Nintendo-spellen tegen elkaar vechten. Spelers gebruiken verschillende soorten aanvallen om hun tegenstander schade toe te brengen, waarbij ze hun tegenstanders schade percentage verhogen wat het makkelijker maakt hen uit het speelveld te slaan. Smashballen, eerder geïntroduceerd in Super Smash Bros. Brawl, keren terug. Spelers die hem in handen weten te krijgen kunnen hiermee extreem krachtige aanvallen uitvoeren. Het is ook bevestigd dat eerder geïntroduceerde trofeeën zullen terugkeren. Het spel krijgt HD graphics op de Wii U. Zowel de Wii U- als de 3DS-versie zullen hetzelfde aantal speelbare personages krijgen, maar exclusieve stadia bevatten. De Nintendo 3DS-versie zal meer stadia en trofeeën hebben gebaseerd op scenario's uit Nintendo's handheld spellen, terwijl de Wii U-versie meer stadia en trofeeën zal hebben ontworpen naar deze in van thuisconsole uitgaven.

Het is mogelijk om op de Wii U-versie een Nintendo 3DS als controller te gebruiken als beide spellen in bezit zijn. Als de speler slechts de Wii U-versie bezit, kan de app Smash-Controller aangeschaft worden in de Nintendo eShop.

Personages[bewerken]

Super Smash Bros Wii U en 3DS bevatten beide dezelfde personages. Oude bekenden keren ook weer terug, zoals Mario, Link en Pikachu. Ook sommige personages die afwezig waren in het vorige deel keren terug, zoals Dr. Mario. Er zijn ook weer genoeg nieuwkomers in dit deel, zoals Ryu (DLC), Villager uit Animal Crossing en zelfs Wii Fit Trainer. De Ice Climbers uit het gelijknamige spel, die speelbaar waren in zowel Melee als Brawl, zitten echter niet in dit deel.

Externe links[bewerken]