Wikipedia:Botcafé/Archief/2013-03

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vraag m.b.t. mogelijkheid van bot-software[bewerken | brontekst bewerken]

Over "ons", Wikipedianen
 Hoe zijn we hier beland?
 Fotoalbum
 Fotografen
 Wikipedianen
  - naar besturingssysteem
  - naar bloedgroep
  - en hun bronnen
  - naar bijbaan
  - naar contactmogelijkheid
  - naar drankjes
  - naar eerste bijdrage
  - naar eerste jaar op internet
  - naar eetgewoonten
  - naar expertise
  - met fotoalbum
  - en hun fotocamera
  - naar geboortejaar
  - naar geboorteplaats
  - met gelijknamig artikel
  - naar internetbrowser
  - als koppeltjes
  - naar linkshandigheid
  - naar onkennis
  - overleden Wikipedianen
  - naar rechtshandigheid
  - naar taalvaardigheid
  - naar tweehandigheid
  - naar verjaardag
  - naar woonplaats
  - die Wordfeud spelen
 Overzicht beheerpagina's
Je kunt je eigen naam toevoegen met 3 tildes: ~~~

Collega's,

Ik weet weinig tot niets van programmeren, ik merk slechts het nut van onder meer Erwin85TBot en RomaineBot. Nu was ik deze week weer eens op de pagina Wikipedianen naar expertise. Daar staat nuttige informatie als je een expert zoekt, maar ook minder nuttige informatie. Zo wordt wijlen Johan Lont († september 2010) aldaar genoemd. En natuurlijk talloze anderen die om minder droevige redenen de gemeenschap en het project hebben verlaten.

Mijn idee is dat er een bot zou kunnen komen die gebruikers een notificatie op hun overlegpagina bezorgt, als zij langer dan bijvoorbeeld zes maanden inactief zijn. Bij zo een notificatie denk aan iets zoals E85Bot op je overlegpagina zet wanneer een artikel waar je veel aan gewerkt hebt beoordeeld genomineerd is op Te beoordelen pagina's. Een gebruiker zou dan even in kunnen loggen en 'een' bewerking kunnen doen (de bot-melding op de eigen pagina "beantwoorden" of zoiets) om de verwijdering van de lijst te voorkomen.

Zulke lijsten hebben we meer. Het idee is naar aanleiding van Wikipedianen naar expertise en de gebreken erop, maar de zijbalk toont meer goede ideeën met onder mee verouderde c.q. zeer gedateerde informatie en dus relatief inefficiënt. Mocht dit bot-idee verwezenlijkt kunnen worden, dan wil ik de bedoelde en beoogde lijsten opnieuw wat bekend maken en gebruikers oproepen zich er te melden, zodat zij als bron gebruikt kunnen worden en het vruchten oplevert.

Groet,

 —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  19 mrt 2013 16:00 (CET)[reageren]

In feite zijn er twee delen: één is het detecteren van mensen die langer dan een bepaalde periode inactief zijn, een tweede is het actief benaderen van mensen die die grens overschrijden. Beide zijn mogelijk; het eerste gaat het gemakkelijkste met een Toolserver-tool, hoewel het met Lua-templates wellicht ook kan. Het tweede is vervolgens relatief simpel - het is in feite een aanpassing op de verwelkomings-bot.
In ieder geval lijkt het me een zinnig initiatief, al was het alleen maar om een keer een handmatige opschoning te doen.
Voor de SQL-techies:
select pl_title from pagelinks where pl_from=(select page_id from page where page_title='Wikipedianen_naar_expertise' and page_namespace=4) limit 10;
Moet alleen nog aan max(rev_timestamp) gekoppeld worden (wellicht nog via user).

valhallasw (overleg) 10 apr 2013 23:18 (CEST)[reageren]

Dankjewel, valhallasw. Dan ga ik maar eens een botverzoek doen, want ik weet van bots alleen hoe je het schrijft (b-o-t-s). Ik kan met de informatie nu wel verder, erg fijn. Vriendelijke groet,  —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  11 apr 2013 14:43 (CEST)[reageren]
De lijst voor Wikipedia:Wikipedianen naar expertise staat op Gebruiker:Valhallasw/GebruikersLaatsteEdit, incl query waarmee andere toolserver-gebruikers een vernieuwde lijst (of een lijst voor een andere pagina) kunnen maken. valhallasw (overleg) 11 apr 2013 22:36 (CEST)[reageren]