Naar inhoud springen

Wikipedia:De kroeg/Archief/20240627

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nederlands Q&A uurtje over het Handvest op maandag 24 juni[bewerken | brontekst bewerken]

Hi allemaal,

Zoals hierboven al kort besproken presenteert de MCDC, waar ik deel van uitmaak, op Meta deze maand de definitieve versie van het Handvest van de Wikimediabeweging (Wikimedia Movement Charter) en een stapel ondersteunende documenten. Met dank aan WMNL is er ook een Nederlandse vertaling beschikbaar, en aankomende maandag 24 juni tussen 20:00-21:00u (CEST) bieden zij ruimte via Zoom voor een vraag en antwoord uurtje over het Charter. Ik zal een korte presentatie geven ter introductie, en nodig jullie van harte uit om je vragen te komen stellen. Ik garandeer niet dat ik alle vragen over het huidige internationale beheer in onze beweging beantwoorden kan, maar aangaande het Charter kan ik veel vertellen.

Volgende week dinsdag 25 juni wordt de wereldwijde stemming over de bekrachtiging van het voorstel geopend, waarbij ook een laatste mogelijkheid tot het delen van feedback en reacties gegeven wordt. Voor de affiliates, zoals Wikimedia Nederland en Wikimedia België, is daarnaast nog een eigen stemming opgezet, zodat ook de affiliates duidelijk kunnen maken of ze voor of tegen het Charter zijn, en als ze willen kunnen ook zij een stemmotivatie geven.

Kijk voor meer informatie over a.s. maandag en de link naar de Zoombijeenkomst op de verenigingswiki van Wikimedia Nederland.

Vriendelijke groet, Ciell need me? ping me! 19 jun 2024 19:20 (CEST)[reageren]