Wikipedia:De kroeg/Archief 20091219

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nedersaksische Wikipedia organiseert schrijfwedstrijd[bewerken | brontekst bewerken]

De term Nedersaksisch is in opkomst voor de streektalen van noordoost-Nederland: Gronings, Drents, Stellingwerfs, Sallands, Veluws, Twents, Achterhoeks en Urkers. Het Nedersaksisch wordt, evenals het Fries en het Limburgs, door de Nederlandse overheid erkend als taal. Er wordt steeds meer in gezongen en geschreven en het wordt steeds vaker in de media gebruikt.

Op het internet ontbreekt het Nedersaksisch ook niet: de grootste website in en over de streektaal is de Nedersaksische Wikipedia. Deze bestaat sinds 2006 en heeft ruim 4.000 artikelen, geschreven in alle Nedersaksische variëteiten. Iedere schrijver gebruikt zijn eigen dialect. De bijdrages gaan vaak over de eigen streek: evenementen zoals de autorodeo en de Zwarte Cross, muzikanten zoals Daniël Lohues en Jovink en de Voederbietels, enzovoort.

Nu is er een mooie gelegenheid om eraan mee te doen: we hebben een schrijfwedstrijd met een prijs voor de beste schrijver. Twijfel over de spelling moet geen belemmering zijn, want wij verbeteren de spelling achteraf voor je, wanneer dit nodig is. Ook hoef je de taal niet zo goed te kennen als je opa: je leert door te doen. Kijk op https://nds-nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Skriefwedstried

Ni'jluuseger 13 dec 2009 20:58 (CET)[reageer]

Antonio Alvares Pereira[bewerken | brontekst bewerken]

Soy usuario reversor (rollbacker) en Wikipedia en español y acabo de ver que una IP (187.22.209.36) está creando en varias Wikipedias este personaje, que es un bulo (hoax). Como desconozco como se pone en neerlandés la plantilla "destruir" aviso aquí para que un bibliotecario pueda borrar la página y si procede bloquear a la IP. La referencia que utiliza, en alguna Wikipedia, es un blog escrito el 8 de noviembre y en Google solamente aparecen las páginas de las Wikipedias sin ningún enlace a medios informativos serios. Mis disculpas por editar el mensaje en español. Saludos. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Antón Francho (overleg · bijdragen)

Artikel is n.a.v. deze opmerking verwijderd, zie ook verwijderpagina. Kattenkruid 14 dec 2009 04:01 (CET)[reageer]