Wikipedia:OTRS/Info

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OTRS Noticeboard
OTRS (Open-source Ticket Request System) op Wikipedia

Alle inhoud op Wikipedia is vrijgegeven onder een vrije licentie. Dit wil zeggen dat alle inhoud en alle afbeeldingen overal te gebruiken zijn, maar wél met de juiste bronvermelding. Het is daarom niet toegestaan om zomaar tekst of afbeeldingen van het internet te kopiëren en te gebruiken op Wikipedia.

Problemen die te maken hebben met het overnemen van teksten en afbeeldingen voor gebruik op Wikipedia kunnen worden afgehandeld door het OTRS-team van Wikipedia. Dit team werkt met een besloten en vertrouwelijk mailsysteem. Daarnaast beantwoordt het team vragen over Wikipedia die via e-mail binnenkomen.

Het OTRS-team behandelt geen inhoudelijke vragen over artikelen, deze kunt u stellen op de overlegpagina van het artikel of - bij geen tijdige respons - op Overleg gewenst. Het team bemiddelt ook niet tussen gebruikers. Vragen over de werkwijze van Wikipedia kunnen het beste gesteld worden op de helpdesk.
Hoofdpagina OTRS

Over OTRS[bewerken | brontekst bewerken]

OTRS is een centraal systeem gebruikt door de Wikimedia Foundation om al het e-mailverkeer met Wikimedia-e-mailadressen af te handelen. Alle e-mails die via OTRS binnenkomen worden door een groep vertrouwde gebruikers afgehandeld om op die manier de kwaliteit van de antwoorden veilig te stellen.

Behalve het beantwoorden van vragen, zijn de OTRS-vrijwilligers ook verantwoordelijk voor het archiveren van toestemmingen en vrijgaven voor bijvoorbeeld afbeeldingen en teksten. Deze worden door OTRS-vrijwilligers gecontroleerd en opgeslagen.

E-mailadressen[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende e-mailadressen worden door het Nederlandstalige OTRS-team gebruikt:

info-nl-at-wikimedia.org
Voor alle vragen over Wikipedia
permissions-nl-at-wikimedia.org
Voor het vrijgeven van afbeeldingen, teksten en andere media

Meer details over het vrijgeven van media valt op de pagina's hieronder terug te vinden.

Belangrijke subpagina's[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende (sub)pagina's zijn beschikbaar: