Wikipedia:Wikidata-café/Archief/jan 2021

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

data.bibliotheken.nl bevragen via de Wikidata Query Service (WDQS)[bewerken | brontekst bewerken]

Misschien zijn er wikidata-enthousiastelingen die ook graag data uit data.bibliotheken.nl willen bevragen. Ik heb een kleine how-to geschreven met een uitleg hoe je dat kan doen met SPARQL queries via de Wikidata Query Service. Normaal gebruik je misschien het SPARQL endpoint van data.bibliotheken.nl zelf voor dergelijke zoekopdrachten. Het zal je niet verrassen dat ik als Wikidatiaan (of hoe heet zo iemand?) meestal wat handiger uit de voeten kan met de WDQS dan met 'ons eigen' KB SPARQL endpoint. OlafJanssen, 1 Veertje (KB) en ik hebben scripts geschreven, zoekopdrachten gemaakt en meer uitleg voorbereid over het bevragen van verschillende KB-databronnen. Op onze Wikidata projectpagina's rondom alba amicorum én op onze KBNLWikimedia Github kun je al wat van deze scripts en queries vinden. Meer vragen over de data in data.bibliotheken.nl (met of zonder de insteek van de WDQS)? Dan is mijn OP op Wikidata the place to be :) Groet, DanielleJWiki (overleg) 7 jan 2021 17:10 (CET)[reageren]

Kadaster stopt met BAG 1.0 Digilevering[bewerken | brontekst bewerken]

Ik weet niet of dit onderwerp van toepassing is op Wikipedia, Wikimedia of Wikidata. Of redacteuren werken met BAG-gegevens. Maar via Twitter werd ik op dit bericht geattendeerd:

Van mij mogen jullie deze boodschap rondbazuinen op Wikicafé's of -hoekjes waar dit van toepassing is. Geef maar een reactie als dat zo is.

Bedankt voor de aandacht, JoostB (overleg) 26 jan 2021 21:33 (CET)[reageren]