Wikipedia:Wikipedia en Kennisnet/Archief 20060424

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Maandag 24 april 2006 15.00 uur tot 17.00 uur[bewerken | brontekst bewerken]

Aanmeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Afmeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Agendapunten (voorstel)[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Goedkeuren notulen: [1]
  2. Wikipedia:Moderatorenworkshops voor zover niet voordien al geregeld
  3. Beta zoekmachine voor Wikipedia door Ilse
  4. Mogelijke samenwerking mbt hosting met Ilse. Overleg met Nils Rooijmans van Ilse.
  5. Weer praten over WCN?
  6. Alle punten die vorige keer zijn doorgeschoven (weet niet meer precies welke dat waren...)
  7. Handleiding

Brainstorm-ontmoeting bij Kennisnet, 24 april 2006

Notulen vorige vergadering[bewerken | brontekst bewerken]

Notulen zijn goedgekeurd

Holland Open Source Conferentie 2006[bewerken | brontekst bewerken]

Er zal een gezamenlijke stand komen van Kennisnet en Wiki[p/m]edianen. KN kan helpen met de toegang tot de conferentie. Wikimedia Nederland zal de standbemanning coördineren [2]. Wikimedia Nederland zal nadenken over folders (meertalig!), KN kan deze dan laten drukken. Oscar houdt een lezing op de HOSC. Kennisnet ook, Jan-Bart zegt dat dat niet over Wiki zal gaan, aangezien Oscar daar al wat over vertelt.

Moderatorenworkshop[bewerken | brontekst bewerken]

Deze wordt 13 mei gehouden in New Horizons, Utrecht. (noot notulist: inmiddels al geweest) Oscar zal de workshop coördineren.

Hosting en Ilse[bewerken | brontekst bewerken]

Wordt gecoördineerd via Jan-Bart.

iEARN[bewerken | brontekst bewerken]

(Keimpe komt toelichting geven) iEARN houdt jaarlijks een wereldconferentie, in 2006 in Enschede, Nederland van 3 tot 8 juli. iEARN werkt continu aan nieuwe projecten, en let dan vooral aan de meer innovatieve projecten. Wikimedia kan hier misschien een rol spelen, het zou hier erg geschikt voor kunnen zijn.

De conferentie bestaat uit ongeveer 600 docenten (wereldwijd) en richt zich op het mondiale karakter. iEARN is een gedecentraliseerd netwerk, dat per land gebaseerd is op vrijwilligers. De conferentie is er vooral om veel contacten te kunnen leggen. KN werkt samen met iEARN, omdat iEARN helpt bij het internationaliseren van het onderwijs. website: www.iearn2006.nl

Keimpe stelt dat het een goede locatie is om wiki-enthousiastelingen te werven. Jan-Bart wil wel een "hoekje van de stand reserveren". De Nederlanddag is op 4 juli, dan zullen vooral Nederlandse docenten naar de conferentie komen. Er is ook een jeugd-sessie, misschien interessant?

Ronald stelt voor om na te denken over standbemanning en een workshop. Ronald coördineert de standbemanning [3] en een eventuele worksop.

Jan-Bart zal kijken of hij een standhandleiding kan vinden, die dan kan worden omgeschreven voor de Wikianen, zodat zij het beste voor de dag komen.

WCN[bewerken | brontekst bewerken]

Effeietsanders vertelt dat de [https://nl.wikimedia.org/wiki/WCN Wikimedia Conferentie Nederland (WCN)] een Wikimediaconferentie is op 2 september, en hij zoekt sprekers. Jan-Bart, GerardM en NilsR geven aan dat zij wel geïnteresseerd zijn. Effeietsanders zal informatie opsturen over het inleveren van een abstract enzo.