Naar inhoud springen

Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Oost West

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Welkom   Wikipedia bewerken   Bronnen   Afbeeldingen toevoegen   Wikidata bewerken   Dit is er al toegevoegd   Wie doet mee?

Schrijfweken tijdens Maand van de Geschiedenis

[bewerken | brontekst bewerken]
"De Curaçaose Eilanden", kaart 1872

De maand oktober staat op Wikipedia in het teken van de Maand van de Geschiedenis. We organiseren dan schrijfweken met een link naar het Maand van de Geschiedenis thema Oost/West. Het doel is om samen te werken aan het actualiseren, verbeteren en uitbreiden van kennis over gebieden zoals Indonesië, Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia. Door artikelen te schrijven en/of te verbeteren voor de online encyclopedie in bijvoorbeeld het Nederlands, Engels, Spaans of Papiaments. Of door het toevoegen van beeldmateriaal en data aan Wikimedia Commons, de mediabank van Wikipedia, of Wikidata, de gestructureerde database.

Ter inspiratie - lijsten met te schrijven artikelen, foto's metadateren en nog veel meer

Via de tabjes bovenaan deze pagina vind je suggesties over hoe jij kunt bijdragen. Onder tabje Wikipedia bewerken vind je bijvoorbeeld links naar lijsten met suggesties voor te schrijven artikelen. Voor elk wat wils, van teksten aanvullen tot en met foto's toevoegen of data aanvullen, kijk gerust eens rond. Alle bewerkingen zijn welkom, of je nu bijdraagt aan Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata of een ander Wikimedia project. Wij zijn benieuwd naar jouw bijdrage!

Aanmoedigingsprijs

Onder alle deelnemers van de schrijfweken wordt een cadeaubon naar keuze ter waarde van € 25,- verloot. Voorwaarde is dat je bijdraagt tussen 1 en 31 oktober 2020 en dat je je bijdrage aan ons laat weten door deze aan de lijst onder kopje 'Dit is er al toegevoegd' toe te voegen.

Elke bijdrage dingt mee naar de prijs. Of je nu: een foto uploadt naar de beeldbank Wikimedia Commons, een foto toevoegt aan een Wikipedia artikel, een nieuw artikel schrijft of een artikel aanvult of bijvoorbeeld een Wikidata item aanmaakt, elke bijdrage telt mee. Oók nieuwe of aangevulde artikelen op andere Wikipedia taalversies komen in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs wanneer ze worden toegevoegd aan de lijst.

Update 2 november 2020: Winnaar aanmoedigingsprijs
De winnaar van de aanmoedigingsprijs is Felipe Rosier met de uitbreiding van het artikel Balashi (nederzetting). Van harte gefeliciteerd!

Help! Ik weet niet hoe Wikipedia werkt! (of: hoe zit het ook alweer?)

[bewerken | brontekst bewerken]

Geen nood! Ben je nieuw op Wikipedia en wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Volg de onderstaande stappen en voor je het weet heb je je eerste bewerking gedaan!