Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Oost West

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Welkom   Wikipedia bewerken   Bronnen   Afbeeldingen toevoegen   Wikidata bewerken   Dit is er al geschreven   Wie doet mee?


BNA-DIG-KOSTBARE-0440-MAP-002 De Curaçaose Eilanden Kaart 1872 Reisindrukken uit West-Indië.jpg

Schrijfweken tijdens Maand van de Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De maand oktober staat op Wikipedia in het teken van de Maand van de Geschiedenis. We organiseren dan schrijfweken met een link naar het Maand van de Geschiedenis thema Oost/West. Het doel is om samen te werken aan het actualiseren, verbeteren en uitbreiden van kennis over gebieden zoals Indonesië, Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia. Door artikelen te schrijven en/of te verbeteren voor de online encyclopedie in bijvoorbeeld het Nederlands, Engels, Spaans of Papiaments. Of door het toevoegen van beeldmateriaal en data aan Wikimedia Commons, de mediabank van Wikipedia, of Wikidata, de gestructureerde database.

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen zoals het opstellen van lijsten van te schrijven of uit te breiden artikelen. Heb je suggesties voor te schrijven artikelen, Wikimedia Commons en/of Wikidata activiteiten? Weet je goede bronnen voor artikelen? Voeg ze gerust toe aan de lijsten die zijn te bereiken via de verschillende tabjes bovenaan deze pagina.

Heb je tips of suggesties, wil je meehelpen aan het organiseren van deze schrijfweek? Neem dan contact met ons op via jansen-at-wikimedia.nl.

Aanmoedigingsprijs

Onder alle deelnemers van de schrijfweken wordt een kleine aanmoedigingsprijs verloot. Voorwaarde is dat je bijdraagt tussen 1 en 31 oktober 2020 en dat je je bijdrage aan ons laat weten door deze aan de lijst onder kopje 'Dit is er al geschreven' toe te voegen.

Elke bijdrage dingt mee naar de prijs. Of je nu: een foto uploadt naar Wikimedia Commons, een foto toevoegt aan een Wikipedia artikel, een nieuw artikel schrijft of een artikel aanvult of bijvoorbeeld een Wikidata item aanmaakt, elke bijdrage telt mee. Oók nieuwe of aangevulde artikelen op andere Wikipedia taalversies komen in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs wanneer ze worden toegevoegd aan de lijst.

Introductieworkshop Wikipedia bewerken[bewerken | brontekst bewerken]

Op 3 oktober organiseren we in het kader van deze schrijfweken een online introductieworkshop Wikipedia artikelen schrijven. De workshop is van 13.30 tot 16.00 uur en is toegankelijk voor beginnende Wikipedia bewerkers. Wil je meer weten en/of deelnemen aan deze middag? Meer informatie en inschrijvingsmogelijkheid vind je op de website van Wikimedia Nederland.

Help! Ik weet niet hoe Wikipedia werkt![bewerken | brontekst bewerken]

Geen nood! Ben je nieuw op Wikipedia en wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Volg de onderstaande stappen en voor je het weet heb je je eerste bewerking gedaan!