Wikipedia:Wikiproject/Uitgelicht/Voorstellen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Op deze pagina kunnen voorstellen geplaatst worden voor uitgelichte artikels.

Voorstellen: Maak een nieuw kopje voor elk artikel. Maak in je voorstel duidelijk aan welk van de drie voorwaarden voor opname het artikel voldoet. Controleer vooraf dat het artikel voldoet aan de kwaliteitseisen.

Goedkeuren artikel: Iedere neutrale gebruiker mag artikels goedkeuren aan de hand van de vijf kwaliteitseisen (nieuw, conventies, stabiel, omvang, bronnen). Geef per kwaliteitseis duidelijk aan dat het artikel hieraan wel of niet voldoet, en geef indien nodig verdere uitleg. Zodra een artikel is goedgekeurd verplaatst je het kopje naar onderaan de pagina.

Dagpagina maken: Zodra het artikel is goedgekeurd mag iedereen, inclusief de nominator en goedkeurder, een samenvatting schrijven en direct een dagpagina aanmaken. Zodra je het artikel in gebruik neemt verplaats je de discussie naar het archief.

Voorbeeld artikel[bewerken | brontekst bewerken]

Ik stel Voorbeeld artikel voor als Uitgelicht artikel. Het is vorige week aangemaakt. Taketa (overleg) 12 aug 2016 21:21 (CEST)[reageren]

Voorbeeld artikel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Ik stel Voorbeeld artikel 1 voor als Uitgelicht artikel. Het is een half jaar geleden voor meer dan 50% uitgebreid. Taketa (overleg) 12 aug 2016 21:21 (CEST)[reageren]

  • Nieuw: Ja Ja - Het artikels is recent uitgebreid
  • Conventies: Ja Ja - Het artikel is gewikificeerd
  • Stabiel: Ja Ja - Het is sinds de aanpassingen niet meer significant veranderd
  • Omvang: Ja Ja - Het heeft 3000 bytes
  • Bronnen: Ja Ja - Het heeft 5 betrouwbare bronnen
Uitgevoerd Uitgevoerd Het artikel is daarom bij deze goedgekeurd. -- Gebruiker 2 (overleg) 12 aug 2016 23:18 (CEST)