Willem Reimers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Willem Reimers (1947) is een Nederlands hotelier. Hij valt op door zijn vaak wisselende brilmonturen en maatpakken met pochetten.

Reimers is cum laude afgestudeerd aan de Steigenberger Hotelfachschule. Hij begon zijn loopbaan in Zwitserland om in 1973 terug te keren naar Nederland. Reimers is directeur geweest van verschillende hotels in Nederland zoals het Sofitel in Den Haag en The Grand in Amsterdam. In 2005 richtte hij Reimers Hotel Consultancy op.

Hij is bij het grote publiek bekend van enkele televisieprogramma's. Reimers presenteert samen met Herman den Blijker het programma Herrie in het Hotel, jureerde in het derde seizoen van het RTL 4-programma Mijn Tent is Top en werkt mee aan het programma Herrie XXL. In 2016 volgde "Herrie in Hotel Spaander" en in 2017 "Herrie in De Druiventros". In deze programma's wordt hij door Den Blijker steeds "Reimpie" genoemd.

Reimers had in 2012 ook zijn eigen televisieprogramma, Knallen in de Horeca, waarin hij noodlijdende restaurants te hulp schoot in de bediening, ook wel de zwarte brigade genoemd. In december 2012 heeft RTL 4 besloten het tweede seizoen te annuleren.

Reimers is getrouwd en heeft twee zonen, twee kleinzonen en drie kleindochters.