Naar inhoud springen

Wobine Buijs-Glaudemans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wobine Buijs-Glaudemans
Wobine Buijs-Glaudemans
Algemeen
Volledige naam W.J.L. Buijs-Glaudemans
Geboren 8 augustus 1960
Geboorteplaats Tilburg
Functie burgemeester van Oss
Sinds 29 september 2011
Partij VVD
Titulatuur drs.
Alma mater Rijksuniversiteit Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam
Functies
2003-2007 lid Provinciale Staten van Noord-Brabant
2011-heden burgemeester van Oss
Portaal  Portaalicoon   Politiek

W.J.L. (Wobine) Buijs-Glaudemans (Tilburg, 8 augustus 1960) is een Nederlandse bestuurster en VVD-politica. Sinds 29 september 2011 is zij burgemeester van Oss.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Na haar kandidaatsexamen Geschiedenis (hoofdvak Oudheid) aan de RUU vervolgde ze haar opleiding aan de Interuniversitaire Interfaculteit Bedrijfskunde in resp. Delft en Rotterdam, waar ze haar doctoraal behaalde met een afstudeerscriptie over de 2%-operatie bij het RIVM. Na een periode van ruim 1,5 jaar als financieel beleidsmedewerker op het ministerie van VROM vertrok ze met haar gezin voor 2 jaar naar Boston voor het werk van haar echtgenoot.

In 1989 keerde ze terug naar Nederland, regio Eindhoven. Na een start als docent Management en Organisatiekunde aan de HEAO 's-Hertogenbosch, vervulde ze diverse posities van stagebegeleiding tot afstudeerbegeleiding. In deze periode richtte ze o.a. het nieuwe vak logistiek in voor de HEAO. In de periode 1994-1996 werd het gezin nogmaals voor twee jaar uitgezonden naar de VS.

Van 1996 tot 2000 was Buijs-Glaudemans voor Hogeschool 's-Hertogenbosch coördinator voor de Bedrijfskundige onderdelen voor de nieuw te ontwikkelen opleiding Management, Economie en Recht. In deze periode was ze daarnaast voorzitter van het bestuur van het Nutsdepartement Geldrop. Tussen 1999 en 2003 was ze projectleider voor de op te zetten ondernemersopleiding Small Business in Breda in een samenwerkingsproject Grensverleggend Ondernemen (GO!) met o.a. de Benelux, de Hogescholen uit Antwerpen en de Kamers van Koophandel Breda en Antwerpen. In 2003 werd ze directeur van de Academie voor Marketing en Business Management van Avans Hogeschool in Breda.

In 2003 werd ze benoemd tot voorzitter van het bestuur van de Vereniging Bijzondere Scholen in Den Haag. Van 2003 tot 2007 was ze lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant met de focus op economie en mobiliteit. In 2007 werd Buijs-Glaudemans directielid Economie en Mobiliteit van die provincie voor ze per 29 september 2011 benoemd werd tot burgemeester van Oss.[1][2]

Naast haar burgemeesterschap is Buijs-Glaudemans voorzitter van het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving, voorzitter van de Landelijke Examencommissie Toezicht en Handhaving en voorzitter van Stichting Vrienden van Bernhoven.[3][4][5][6] Op 17 januari 2019 werd zij verkozen tot Beste Lokale Bestuurder van 2018.[7]

Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.[8]

Voorganger:
H.W.M. Klitsie (wnd)
Burgemeester van Oss
2011 - heden
Opvolger:
-