Wonderfeel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wonderfeel
Algemene informatie
Locatie Schaep en Burgh, 's-Graveland
Genre(s) klassieke muziek
Oprichter Georges Mutsaers
Edities
Eerste editie 2015
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Wonderfeel is een Nederlands openluchtfestival met klassieke muziek. Het festival vindt sinds 2015 jaarlijks plaats op Schaep en Burgh in 's-Graveland, een terrein van Vereniging Natuurmonumenten.

Programma[bewerken | brontekst bewerken]

Er wordt gebruik gemaakt van 6 à 7 podia die op korte loopafstand van elkaar liggen. Er vinden meer dan 80 optredens plaats, zoals uitvoeringen van barokmuziek, bekende klassieke composities en nieuwe composities met lijnen naar jazz-, pop en niet-westerse muziek. Het festival trekt rond 9000 bezoekers[1][2], met optredens van zo'n 400 topmusici en er vinden meer dan 100 optredens plaats verdeeld over drie dagen. Buiten de muzikale optredens presenteert Wonderfeel kunstdisciplines die aansluiten bij of in het verlengde liggen van (klassieke) muziek, zoals dans, muziektheater, poëzie, literatuur en muziekdocumentaires. Ook vinden er natuurwandelingen, yoga en diverse kinderactiviteiten plaats.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

De organisatie berust bij de Stichting Wonderfeel. Voorzitter van deze organisatie is sedert de oprichting in 2015 Mei Li Vos. Bedenker van het festival is Georges Mutsaers.[3] Floris Kortie is een van de programmeurs.

De financiële afwikkeling berust bij gemeente Hilversum. De kosten bedroegen in 2023 rond de 1.230.000 euro en de baten zouden dekkend zijn.[4]

Sinds 1 januari 2017 is de stichting in het bezit van een culturele ANBI-status.[5]

Optredende musici[bewerken | brontekst bewerken]

Voorbeelden van musici en gezelschappen die op Wonderfeel hebben opgetreden:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]