Wouter Koelewijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wouter Koelewijn
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1978Bewerken op Wikidata
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Wouter Koelewijn (Amersfoort, 1978) is een Nederlands organist en klavecinist.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Koelewijn studeerde orgel, klavecimbel en kerkmuziek aan het conservatorium van Utrecht. Zijn docenten waren Reitze Smits en Bernard Winsemius (orgel), Siebe Henstra (klavecimbel) en Jan Raas (improvisatie). Daarnaast volgde hij diverse interpretatiecursussen, onder andere aan de Haarlemse Zomeracademie voor Organisten. Hij behaalde het diploma Master of Music en het hoofdvakdiploma kerkmuziek, beide cum laude.

Wouter Koelewijn specialiseerde zich in de uitvoeringspraktijk van renaissance- en barokmuziek. In 2006 behaalde hij de Tweede prijs van het internationale orgelconcours in het kader van het Festival Musica Antiqua in Brugge.

Sinds 2000 is hij betrokken bij de muziek in de Utrechtse Domkerk. Hij verleent er regelmatig medewerking aan de vespers, de zondagochtenddiensten en de concerten.

Hij is medeoprichter van de Stichting Voor de Wind, die door middel van vernieuwende, interdisciplinaire programmering een nieuw publiek laat kennismaken met de rijke Nederlandse orgelcultuur. Tijdens de verschillende Festivals Voor de Wind (Wind Art Festivals) gingen tal van succesvolle producties in première.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]