Yangsigang Yangtzebrug

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Yangsigang Yangtzebrug
De Yangsigang Yangtzebrug (2019)
Algemene gegevens
Locatie Wuhan
Coördinaten 30° 31′ NB, 114° 15′ OL
Overspant Yangtze
Breedte 33 m
Hoogte 254,9 m
Langste overspanning 1.700 m
Bouw
Bouwperiode juli 2015 - september 2019
Opening 8 oktober 2019
Bouwkosten CNY ¥ 8,5 miljard
Architectuur
Type Hangbrug
Yangsigang Yangtzebrug (China)
Yangsigang Yangtzebrug
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer

De Yangsigang Yangtzebrug (Chinees: 杨泗港长江大桥) is een hangbrug over de Yangtze die de stadsdistricten Hanyang en Wuchang van de provinciehoofdstad Wuhan verbindt, gelegen in de provincie Hubei in de Volksrepubliek China.

Bij zijn inauguratie op 8 oktober 2019 stond de hangbrug qua overspanning met zijn 1.700 m overspanning op de tweede positie in de wereldranglijst, enkel voorafgegaan door de elf jaar oudere Japanse Akashi-Kaikyo-brug. De totale lengte van de brug met de opritviaducten is 4.134 meter. De bouw van de brug kostte 8,5 miljard Chinese renminbi.

De brug heeft een dubbeldeks brugoverspanning en vervoert gemotoriseerde voertuigen, niet-gemotoriseerde voertuigen en voetgangers op de twee dekken. Het bovendek heeft zes rijstroken voor voertuigen die aansluiten op het stedelijke snelwegsysteem en 2 m brede voetpaden aan weerszijden van de brug. Het benedendek omvat nog vier rijstroken voor motorvoertuigen die aansluiten op de straten van de stad, twee rijstroken van 2,5 m voor niet-gemotoriseerde voertuigen en nog twee voetpaden. Beide dekken zijn 33 m breed.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Yangsigang Bridge van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.