Yngvild Ingels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Yngvild Ingels
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboortedatum 1 januari 1979
Geboorteplaats Duinkerke
Regio Kieskring West-Vlaanderen, Vlaanderen
Land Vlag van België België
Partij Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA)
volksvertegenwoordiger
Aangetreden 20 juni 2019
Portaal  Portaalicoon   België
Politiek

Yngvild Ingels (Duinkerke (Frankrijk), 1 januari 1979) is een Belgische politica actief binnen de Vlaams-nationalistische N-VA.

Levensloop[bewerken]

Ingels studeerde in 2002 af als socioloog aan de Universiteit Gent. Ze werkte voor het Rode Kruis-opvangcentrum in Menen en kwam als projectleider noodplanning en crisisbeheer voor het Crisis- en Coördinatiecentrum van de Federale Regering terecht. In 2014 stapte ze over naar het kabinet van toenmalig minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid, Jan Jambon. Daar was ze opeenvolgend adviseur crisismanagement en adjunct-kabinetschef voor de cel Binnenlandse Zaken. Ze werkte rond private veiligheid, identiteitsfraude, bestuurlijke handhaving en de ontwikkeling van tools zoals de applicatie 112 en Be Alert. Ingels was vanuit het kabinet ook aangesteld als regeringscommissaris voor A.S.T.R.I.D. Ingels bleef kabinetsmedewerker tot in december 2018, toen N-VA uit onvrede met het VN-Migratiepact uit de Regering-Michel I stapte.

Ze was vijfde kandidaat voor de N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Menen maar werd niet verkozen.

Ingels werd bij de verkiezingen van 26 mei 2019 op de lijst van de N-VA in de kieskring West-Vlaanderen verkozen tot lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers.[1]

Ingels woont sinds 2012 terug in Lauwe. Ze is een dochter van beeldhouwer en Volksunie-politicus Eric Ingels.