Yoshi's Story

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Yoshi's Story
Ontwikkelaar(s) Nintendo
Uitgever(s) Nintendo
Datum van uitgave Nintendo 64
10 mei 1998
Virtual Console
26 oktober 2007
Genre(s) Platform
Speelmodus Singleplayer
Platform(s) Nintendo 64
Virtual Console
Portaal  Portaalicoon   Computer

Yoshi's Story (Japans: ヨッシーストーリー) is een platformspel voor de Nintendo 64. Het spel werd uitgebracht op 21 december 1997. Het spel werd ontwikkeld en uitgegeven door Nintendo.

Verhaal[bewerken]

Baby Bowser gebruikt een magische spreuk om de Yoshi's hun eiland te veranderen in een boek. De Super Happy Tree die het elixir van het leven is voor de Yoshi's werd ook gestolen. Gelukkig voor de Yoshi's overleefden 6 van hun eieren en ze kwamen uit. De Yoshi's die uit die eieren kwamen raakten verward omdat hun eiland een blije wereld zou moeten zijn maar in de plaats is het een sombere wereld. Ze besluiten om het eiland en de Super Happy Tree te redden.

De Yoshi's reizen door 6 verschillende pagina's met ieder 4 verschillende levels. De speler kan de levels vrijspelen door het verzamelen van harten in de pagina daarvoor (De levels van pagina 1 zijn al vrijgespeeld). Het verzamelen van één hart speelde het tweede level vrij, twee harten speelde het derde level vrij en 3 harten speelden het vierde level vrij.

Spin-off[bewerken]

Een Game Boy Advance-techdemo werd gebaseerd op dit spel om de prestaties van de Game Boy Advance te tonen. Hoewel het een goed spel was bleef het een tech demo. Maar het speel kreeg wel een spin-off op de Game Boy Advance genaamd Yoshi Topsy-Turvy. Dit spel had niet dezelfde gameplay maar had dezelfde soort graphics.

Bronnen, noten en/of referenties