You're My Everything

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
You're My Everything
Single van:
The Temptations
Van het album:
With A Lot O' Soul
B-kant(en) I've Been Good To You
Uitgebracht 13 juni 1967 (VS)
Soort drager LP (7")
Opname 1967 in Hitsville USA (Studio A)
Genre Soul
Duur 02:59
Label Gordy
Schrijver(s) Norman Whitfield, Roger Penzabene en Cornelius Grant
Producent(en) Norman Whitfield
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
The Temptations
"All I Need"
(1967)
  "You're My Everything"
(1967)
  "(Loneliness Made Me Realize) It's You That I Need"
(1967)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

"You're My Everything" is een hitsingle uit 1967 van de Amerikaanse mannengroep The Temptations. Het was de derde en qua Amerikaanse popnotering meest succesvolle single van het album "With A Lot O' Soul". Het nummer haalde de #6 plek op de poplijst en de #3 positie op de R&B lijst. Ook kwam "You're My Everthing" in het Verenigd Koninkrijk op de poplijst terecht, met #26 als piekpositie.

Het nummer was het eerste waar producer Norman Whitfield samenwerkte met Roger Penzabene. Ook schreef Cornelius Grant, de gitarist van The Temptations tijdens optredens, mee aan het nummer. Penzabene, degene die de tekst voor het nummer bedacht, wilde dat Eddie Kendricks lead zou zingen en niet David Ruffin, die rond die tijd de meeste leadpartijen zong. Het werd ook Kendricks die het grootste gedeelte lead zou zingen, maar het was Ruffin die tijdens de bridge lead zong. Penzabene wilde Kendricks, omdat hij een grotere charmeur zou zijn met dames tijdens live optredens. Eddie Kendricks zou het nummer dan speciaal voor één vrouw uit het publiek moeten zingen.

De B-kant van de single is het nummer "I've Been Good To You", een cover van The Miracles. Ook hierop is het Eddie Kendricks die lead zingt. In tegenstelling tot "You're My Everything" is "I've Been Good To You" niet afkomstig van het album "With A Lot O' Soul", maar van zijn studiovoorganger "Gettin' Ready". "I've Been Good To You" haalde zelf de #124 positie op de poplijst.

"You're My Everything" werd onder andere gecoverd door Gladys Knight & The Pips en is de B-kant van hun single "You Need Love Like I Do (Don't You)".

Bezetting[bewerken]