Zahoor Manzoor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zahoor Manzoor
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Zahoor Ellahi Manzoor
Geboren Chauntra, 4 januari 1969
Kieskring Brussel-Hoofdstad
Regio Vlag België België
Vlag Franse Gemeenschap Franse Gemeenschap
Land Vlag van Pakistan Pakistan
Vlag van België België
Functie Politicus
Partij 2012 - 2014 MR
2014 - 2019 PS
? - heden DéFI
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Zahoor Ellahi Manzoor (Chauntra (Pakistan), 4 januari 1969) is een Belgisch politicus, eerst voor de MR, daarna voor de PS en vervolgens DéFI.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Op jonge leeftijd immigreerde Zahoor Manzoor samen met zijn familie vanuit Pakistan naar België en de familie vestigde zich in Sint-Jans-Molenbeek. Hij studeerde geneeskunde aan de Université Catholique de Louvain en behaalde er in 1998 zijn licentiaat. Hierna werd Manzoor arts.

Hij werd politiek actief voor de liberale MR en werd voor de partij in mei 2014 verkozen als lid van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, waar hij bleef zetelen tot in mei 2019.

In december 2014 besloot Manzoor uit de MR te stappen wegens de volgens hem "antisociale" besparingsmaatregelen van de federale regering, waarin MR als enige Franstalige partij was ingestapt. Ook kon hij zich niet vinden in de samenwerking met de Vlaams-nationalistische N-VA. Vervolgens stapte hij over naar de socialistische PS.[1] Na een dispuut met zijn fractie over een ordonnantie over de openbaarheid van bestuur werd Manzoor niet meer op de lijst geplaatst bij de Brusselse gewestverkiezingen van mei 2019, waarna hij eind april 2019 de partij verliet en als onafhankelijke ging zetelen in het Brussels Parlement.[2]

Na zijn vertrek bij de PS sloot Manzoor zich aan bij de links-liberale partij DéFI, waarvoor hij kandidaat is voor de Brusselse gewestverkiezingen van juni 2024.[3]