Zillah Emanuels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zillah Emanuels
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Zillah Emanuels (Amsterdam, 10 januari 1954 - aldaar, 14 juli 2004) was een Nederlandse danseres, actrice en zangeres.

Zillah Emanuels was een zus van Natascha Emanuels en danseres (ondere andere bij The Twinkle Stars, die Oscar Harris begeleidde), toen ze als Bella Beer assistente werd van Ron Brandsteder in de Showbizzquiz. Later zong Ron Brandsteder een ode aan deze beer, hetgeen resulteerde in een top 40 hit. Ook speelde ze een rol in de film De Boezemvriend van André van Duin en een kleinere rol in de film Brandende Liefde.

Tevens vertolkte ze de rol van Doreen in Het is weer zo laat! en in de komedie-serie De Lachende Scheerkwast van Wim T. Schippers waar ze de rol van talentvol zangeresje Ingrid Gortebroek had. Het nummer 'Verliefd' met zang van Zillah en achtergrondzang van Wim T. Schippers was vaak in de serie te horen. Na de serie werd het nummer op single uitgebracht, maar het werd geen hit. In Opzoek naar Yolanda was Ingrid Gortebroek assistent van detective Schaambergen.

Na deze films gaat Zillah Emanuels als choreografe/begeleidster van jong talent aan het werk. Haar laatste klus is het coachen van de kandidaten in Una Voce Particolare, het televisieprogramma van Ernst Daniël Smid. Zillah Emanuels overleed aan een agressieve vorm van longkanker die slechts een paar maanden voor haar dood werd geconstateerd. Ze werd slechts 50 jaar oud.