Zwembad De Nieuwe Hateboer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zwembad De Nieuwe Hateboer
Locatie Sittard
Coördinaten 51° 1′ NB, 5° 53′ OL
Functie zwemles, recreatie
Aantal baden 3 binnen, 2 buiten
Exploitatie Sportstichting Sittard-Geleen
Gebouwd 1974
Website denieuwehateboer.nl
Zwembad De Nieuwe Hateboer (Limburg)
Zwembad De Nieuwe Hateboer
Portaal  Portaalicoon   Sport

Zwembad De Nieuwe Hateboer is een zwembad in Sittard.

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

Het zwemcomplex is gelegen aan de Sportcentrumlaan, in het natuur- en recreatiegebied de Schwienswei, ten noorden van Sittard.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bad werd geopend op 17 maart 1974 als het Openluchtzwembad "De Hateboer".[1] De naam komt van een historisch gebied dat hier was gelegen dat omringd werd door wallen en grachten. Een deel van dit complex is nog bewaard gebleven en behoort nu tot het natuurgebied de Schwienswei.

Het bad werd in 1995 volledig hernieuwd en werd op 23 september van dat jaar officieel heropend onder de nieuwe naam.[2]

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

Zwembad De Nieuwe Hateboer bestaat uit vijf zwembaden. Binnen bevinden zich een recreatiebad, een doelgroepenbad en een wedstrijdbad.[3] Verder zijn er twee buitenbaden en is er een ligweide aanwezig. Ook is er een horecagelegenheid te vinden.

Het bad wordt in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen geëxploiteerd door de Sportstichting Sittard-Geleen, die het beheer uitvoert over meerdere sportaccommodaties in de gemeente.

Sinds 2010 wordt jaarlijks op het terrein van Zwembad De Nieuwe Hateboer het dancefeest Groove Garden georganiseerd, dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]