Zwitsers snelwegvignet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vignet 2010 (Front)

Alle auto's die rijden op Zwitserse autosnelwegen zijn verplicht een vignet (tolsticker) te hebben, dat jaarlijks moet worden vervangen.

Een vignet kost 40 CHF voor alle auto's en motorfietsen met een maximaal toelaatbaar gewicht van 3,5 ton of minder. Voor aanhangwagens of caravans dient een extra vignet te worden gekocht. Het vignet is geldig gedurende 14 maanden. Het vignet moet worden aangebracht op de voorruit. Losse vignetten zijn niet geldig. Het vignet is zo ontworpen dat het niet kan worden verwijderd zonder dat het daarbij beschadigd wordt.

Verkooppunten[bewerken]

Vignetten worden in Zwitserland verkocht bij postkantoren, tankstations, garages, kantoren van de Touring Club Suisse (TCS), de kantonnale bestuurder en de voertuiglicentieagentschappen. Aan de grens zijn ze ook te koop bij de douanekantoren.

Buiten Zwitserland zijn de vignetten te koop bij de meeste motororganisaties zoals de ANWB. Dicht bij de grens met Zwitserland worden ze ook verkocht via benzinestations en kiosken gelegen aan de snelweg.