ARP Instruments

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
ARP 2500
ARP Soloist
ARP Odyssey

ARP Instruments, Inc. was een Amerikaans bedrijf dat elektronische muziekinstrumenten produceerde. Het werd bekend om haar analoge synthesizers uit begin jaren zeventig, en verdiende een reputatie om de uitstekend klinkende en innovatieve instrumenten.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

ARP werd in 1969 opgericht door Alan R. Pearlman. Het bedrijf ging na zware verliezen in 1981 failliet, waarna de handelsmerk- en octrooirechten werden overgenomen door CBS Musical Instruments.

ARP-synthesizers vormden de muziek van de jaren zeventig en vroege elektronische muziek. Instrumenten van dit bedrijf zijn gebruikt in talloze muziekproducties in die tijd en latere jaren. De ARP Solina String Ensemble[1] is te horen op "Shine On You Crazy Diamond" van Pink Floyd. Een ARP Odyssey is te horen in het nummer "Chameleon" en op het hele album Thrust (1974) van Herbie Hancock, en een ARP 2600 wordt bespeeld in het nummer "Summer Madness" van Kool & the Gang.

Andere muzikanten die veel met deze synthesizers werkten waren Pete Townshend, Keith Emerson, Tony Banks, Billy Currie, Jean Michel Jarre, Jimmy Page, Vangelis, Klaus Schulze, Andrew Fletcher, Joe Zawinul en Isao Tomita.

In 2015 werd het bestverkochte instrument, de ARP Odyssey, opnieuw in productie genomen door Korg.

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]