AWESOM-O

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
AWESOM-O
South Park-aflevering
Afleveringsnummer 116
Productiecode 805
Verscheen 14 april 2004
South Park - Seizoen 8
17 maart 2004 - 15 december 2004
Lijst van afleveringen

AWESOM-O is aflevering 116 (#805) van de Comedy Central-reeks South Park. De aflevering is voor het eerst uitgezonden op 14 april 2004.

Deze aflevering is aangekondigd als "The Return of Lemmiwinks", maar die aflevering heeft nooit bestaan. De vooraankondiging van de aflevering meldt: Door de tragische gebeurtenissen van deze week in Hawaï zal de Lemmiwinks-aflevering van South Park vanavond niet uitgezonden worden. In plaats daarvan presenteren wij de geheel nieuwe en marginaal betere aflevering, AWESOM-O.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Eric Cartman doet zich tegenover Butters Stotch voor als robot uit Japan om Butters geheimen te ontfutselen waarmee hij hem verder hoopt te pesten. Butters trapt er aanvankelijk in en denkt dat hij inderdaad een robot-vriend heeft aan wie hij alle geheimen kan vertellen. Vervolgens vertelt Butters de robot dat hij door Cartman gepest wordt, maar dat hij hem zal terugpakken als hij het nog een keer doet. Butters bezit namelijk een video waarin Cartman zich verkleedt als Britney Spears en voost met een kartonnen bord van Justin Timberlake. Cartman is gedwongen om het spel vol te houden, want hij moet de video vinden.

Hoewel Butters niets in de gaten heeft, zijn zijn ouders erg blij dat hij nu eindelijk een vriend heeft met wie hij 'robot speelt'. Zo blij dat ze het goed vinden dat Cartman blijft slapen en meegaat naar Butters' oom en tante in Californië. Cartman moet al die tijd het spelletje meespelen, en omdat robots niet eten kan hij dus niets eten.

De militairen denken dat de Japanners werkelijk een geavanceerde robot hebben uitgevonden en kidnappen Cartman. Butters zet de achtervolging in. Door het bijzijn van Butters kan Cartman nog steeds niet onthullen wie hij werkelijk is, maar uiteindelijk verraadt zijn winderigheid (smell-sequence initiated) hem. Butters vertoont de video waarin Cartman zich verkleedt als Britney Spears en voost met een kartonnen bord van Justin Timberlake aan iedereen.

Verwijzingen[bewerken | brontekst bewerken]

  • De naam van de robot AWESOM-O verwijst naar de robot ASIMO.
  • De vraag of AWESOME-O een pleziermodel is, verwijst naar Blade Runner.
  • Het lied dat Butters zingt, Robot Friend, is een parodie op het lied Best Friend van Harry Nillson uit The Courtship of Eddie's father.
  • Als Butters´ moeder vraagt of Cartman bij Butters mag blijven slapen en mee mag naar Californië twijfelt diens moeder omdat Cartman nog steeds huisarrest heeft, als straf voor het twee weken eerder proberen uitroeien van de joden. Dit is een verwijzing naar The Passion of the Jew, deze aflevering werd in de VS eerder uitgezonden dan AWESOM-O.