A little bit of glory

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
A little bit of glory
Studioalbum van Dave Cartwright
Uitgebracht 1972
Genre singer-songwriter
Label(s) Transatlantic Records
Producent(en) Nathan Joseph
Chronologie
-
-
  1972
A little bit of glory
  1973
Back to the garden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

A little bit of glory is het debuutalbum van Dave Cartwright. Dave Cartwright has al enkele jaren succes in clubs, cafés etc. Hij kreeg een platencontract bij Transatlantic Records, destijds een gerenommeerd bedrijf, doch waar achteraf niets dan klachten over kwamen. De artiesten mochten wel komen opnemen en Transatlantic bracht het uit, aan promotie deed het label niet. Zo ook bij dit album, Cartwright vertelde achteraf dat hij niet fatsoenlijk de tijd kreeg om muziek op te nemen, met gelijkgestemden. Transatlantic verkoos een aantal demo’s uit te brengen, Cartwright mocht nog wel een titel verzinnen: A little bit of glory. Het album is opgenomen in de Sound Techniques Studio.

De muziek klinkt anno 2011 naIef, zoals meerdere muziek uit de begin jaren ‘70, vooral het kinderkoor in 50 miles of blue is erg jaren ’70 (zie bijvoorbeeld ook Strawbs' Bursting at the Seams). Het album was vanwege problemen met de auteursrechten langere tijd niet verkrijgbaar, Cartwright heeft in de jaren ’00 de rechten teruggekocht en bracht delen van dit album uit op een compact disc getiteld The Transatlantic Years. In 2020 bracht BGO Records het album integraal uit (catalogusnummer 1429) met de andere twee elpees die Cartwright uitgaf via Transatlantic. BGO refereerde voor dit album aan Gordon Lightfoot, Leonard Cohen en Jim Webb, maar ook Ralph McTell, Allan Taylor en Colin Scott/Clifford T. Ward.

Musici[bewerken | brontekst bewerken]

Cartwright mocht dan klagen over de uitgave, de musici die meespeelden hadden hun naam al gemaakt of gingen dat nog doen:

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Alle van Cartwright

Lp kant
Nr. Titel Duur
1. Song for Susan 2:29
2. Rainbow green 3:30
3. Blue-eyed Jean 2:56
4. We all need a king 3:54
5. Tom-all-alone 4:01
6. Song of Davy 4:47
Lp kant 2
Nr. Titel Duur
1. It hardly ever rains 3:52
2. Oh sweet momma 2:58
3. 50 Miles of blue 3:03
4. Middle of the road 3:44
5. Good times are coming again 4:01

Tom-all-alone werd in Japan met Rainbow green op single uitgebracht, maar bracht geen commercieel succes. Wel werd het lied bijgeperst op het verzamelalbum The best of British folk music (Contour Records, 1973)

Voorganger:
TRA 254
Lea Nicholson
God blessed the unemployed
Transatlantic Records
TRA 255
Dave Cartwright
A little bit of glory
Opvolger:
TRA 256
Jean Claude Vannier
L’enfant assasin de mouches