America Olivo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
America Olivo
America Olivo in 2013.
Algemene informatie
Geboortenaam Ameríca Athene Olivo
Geboren 5 januari 1978
Geboorteplaats Los Angeles
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Bijnaam Ami
Werk
Pseudoniem America Campbell
Ameríca Olivo
Soluna
Jaren actief 2002 - heden
Beroep actrice
filmproducente
model
zangeres
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(en) IBDB-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

America Athene Olivo (Los Angeles, 5 januari 1978) is een Amerikaanse actrice, filmproducente, model en zangeres.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Olivo heeft dankzij haar ouders naast de Amerikaanse ook de Canadese en Italiaanse nationaliteit. Zij heeft gestudeerd aan de California Institute of the Arts in Santa Clarita, dit heeft zij niet afgemaakt en haalde haar bachelor aan de Juilliard School in New York. Olivo is in 2009 getrouwd met acteur Christian Campbell met wie zij een kind heeft.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Muziek en modellenwerk[bewerken | brontekst bewerken]

Oliva ging na haar opleiding in New York terug naar Los Angeles. Hier startte zij samen met T Lopez, Aurora Rodriguez en Jessica Castellanos een latin pop/r&b band genaamd Soluna. Door het succes op het podium kregen zij een aanbod van UPN om een sitcom te maken over hun leven in een band. Na het maken van een pilotaflevering besloot UPN echter om hun samenwerking te beëindigen. In 2004 besloten de leden van Soluna om uit elkaar te gaan, Oliva besloot zich te gaan concentreren op haar solocarrière in de muziek en haar modelwerk.

Oliva verscheen als model in 2008 op de cover van een album van de band Mötley Crüe, zij was hier naakt op te zien met alleen zilververf op haar lichaam. Hiernaast verscheen zij ook op de covers van twee bekende romans. in juni 2009 verscheen Olivo in de Playboy waar zij op zeven foto's naakt gefotografeerd was.

Acteercarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Oliva kwam weer in beeld als actrice door de pilotaflevering die zij maakte met haar band Soluna. Zij wilde eerst weer terug naar het theater en speelde in diverse theatervoorstellingen in voornamelijk de regio van Los Angeles. Zij speelde eenmaal op Broadway, van 2011 tot en met 2014 speelde zij in de musical Spider-Man: Turn Off The Dark.

Oliva begon in 2002 met acteren voor televisie in de televisieserie Livin' Large, de pilotaflevering met haar band Soluna. Hierna speelde zij nog in meerdere rollen in televisieseries en films.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Filmproducente[bewerken | brontekst bewerken]