Arjen Westra

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arjen Westra
Arjen Westra
Algemene informatie
Volledige naam Arjen Edwin Westra
Geboren 11 mei 1970
Geboorteplaats Zegveld
Land Vlag van Nederland Nederland Vlag van Kenia Kenia
Beroep schrijver, journalist, fotograaf, acteur, screenwriter
Werk
Jaren actief 1992-
Genre reisgidsen, reportages, film, televisie, screenplays, columns
Invloeden Kapuscinski, Eastwood, Pacino, Lummet
Bekende werken reisgidsen Kenia, Tanzania, Zanzibar en reisgids Mozambique, Malawi, Zambia en themagids Safari!, Te Gast in Kenia, Te Gast in Tanzania, Reisgids Ethiopië (2017)
Uitgeverij Gottmer
Website
Portaal  Portaalicoon   film
Afrika

Arjen Westra (Zegveld, 11 mei 1970) is een Nederlands schrijver, journalist en fotograaf van reisgidsen over Afrika en schrijvend journalist voor onder andere Het Parool, de Leeuwarder Courant, De Standaard, het Algemeen Dagblad, One World Magazine, Vice Versa.

Daarnaast heeft hij diverse radioreportages gemaakt voor de omroep LLiNK en onder andere fotobijdragen gemaakt voor Al Jazeera International. Westra studeerde Voorlichting, Publiciteit en Informatie en Communicatiewetenschappen aan de UvA en begon zijn schrijfcarrière als verslaggever voor het Bodegraafs Nieuwsblad waarvoor hij in zijn studietijd wekelijks bijdragen verzorgde.

Tijdens zijn studententijd aan de UvA was Westra onder meer eindredacteur van het studententijdschrift Medium, uitgave van de studievereniging Mercurius van de studierichting.

Na zijn studie werkte hij als journalist voor het Hoger Onderwijs Persbureau (H.O.P.) als internetjournalist en later voor het vakblad ReclameWeek waar hij verantwoordelijk was voor de mediaredactie.

In augustus 2016 verscheen Westra als acteur in de productie On Your Marks van de Keniaanse regisseur Cajetan Boy. De Keniaanse screenwriter Jacqueline Emali tekende voor het script van de short movie.