Chicago Med (seizoen 1)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Chicago Med (seizoen 1)
Televisieprogramma Chicago Med
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van Verenigde StatenNBC
Start 17 november 2015
Einde 17 mei 2016
Aantal afleveringen 18
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het eerste seizoen van Chicago Med samen. Dit seizoen liep van 17 november 2015 tot en met 7 mei 2016 en bevatte achttien afleveringen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten
1 1
Derailed
Michael Waxman Andrew Dettmann Brennan Brown - dr. Sam Abrams
Gregory Abbey - Joel Donahue
Marika Engelhardt - Beth Donahue
Audrey Francis - Margie Cavanaugh
Maria Rivera - Mariana Acosta
17 november 2015
Wanneer de grote opening van de spoedeisende hulp van het ziekenhuis plaatsvindt, wordt deze bruut verstoord door een groot ongeluk met de metro. Dit zorgt ervoor dat de dienstdoende artsen in de ontstaande chaos boven hun kunnen moeten werken. In deze chaos botsen dr. Halstead en de nieuwe trauma arts dr. Rhodes over de behandeling van de patiënten. Medisch studente Reese begint vandaag met haar eerste dag op de spoedeisende hulp, en merkt meteen dat dit een emotioneel zware baan is. Dr. Halstead en dr. Manning worden gedwongen om een spoedoperatie uit te voeren bij een patiënte, die fungeert als draagmoeder voor een echtpaar. De zwangere kinderarts dr. Manning onthult dat haar man gedood is tijdens zijn militaire missie in Afghanistan.
2 2
iNO
Fred Berner Stephen Hootstein Caroline Lagerfelt - Carol Donovan
Larry Pine - Tom Donovan
Aislinn DeButch - Erika Dougherty
Brian Geraghty - Sean Roman
Marina Squerciati - Kim Burgess
24 november 2015
Dr. Manning behandeld een 14-jarig meisje dat net bevallen is en haar baby heeft achtergelaten in een naburige steeg. Dr. Charles en Reese behandelen een vrouw met de verschijnselen van dementie, later ontdekken zij dat zij lijdt aan een hydrocefalus. Dr. Halstead behandeld een patiënt die beweerd dat hij een hartaanval heeft gehad, al snel blijkt dat het erger is dan eerst gedacht. Dr. Manning wordt, tot haar verrassing, door de verpleegsters verrast met een babyshower.
3 3
Fallback
Tara Nicole Weyr Simran Baidwan Christina Brucato - Claire Rhodes
Stephenie Park - Dylan
Jared Canfield - Trevor Jackson
Amber Page - Lauren Jackson
Taylor Kinney - Kelly Severide
Steve O'Connell - Russell Rollins
1 december 2015
Dr. Choi vraagt zijn collega dr. Charles om raad nadat hij een oorlogsveteraan onder behandeling heeft met waarschijnlijk diabetes. Hij wil erachter komen hoe hij hier aankomt omdat hij hiervoor geen risicofactoren heeft. Dr. Halstead behandeld een muzikant die last heeft van draaiduizeligheid, hij moet waarschijnlijk een risicovolle operatie ondergaan. Dr. Rhodes probeert een patiënt te behandelen die gespietst werd door een kroonluchter, tegelijkertijd krijgt hij ook te maken met zijn overbezorgde vader.
4 4
Mistaken
Donald Petrie Eli Talbert Joe Tapper - Rick Miller
Paul Fitzgerald - Bill Simms
Brennan Brown - dr. Sam Abrams
Beth Chamberlin - Courtney Cole
Gus Birney - Ashley Cole
Dora Madison - Jessica Chilton
Sophia Bush - Erin Lindsay
8 december 2015
Wanneer er een massale schietpartij plaatsvindt in een bioscoop wordt de spoedeisende hulp overspoeld met slachtoffers, dit zorgt voor een grote druk op het dienstdoend personeel. Dr. Halstead behandeld een patiënt die overlopen werd in de ontstane paniek, later blijkt de patiënt hersendood te zijn. Goodwin weigert de goedkeuring te geven voor een levertransplantatie die dr. Rhodes wil uitvoeren op zijn patiënt. Dr. Manning en dr. Charles behandelen een patiënt die de symptomen vertoont van een eetstoornis. De persoon die de schutter in de bioscoop had overmeesterd wordt nu ondervraagd door de politie, dit omdat de schutter niet gewapend was. Dr. Rhodes en dr. Zanetti krijgen samen een romantische relatie.
5 5
Malignant
Nick Gomez Jeff Drayer Taylor Kinney - Kelly Severide
Monica Raymund - Gabriela Dawson
David Eigenberg - Christopher Herrmann
Robyn Coffin - Cindy Herrmann
Dora Madison - Jessica Chilton
Joe Minoso - Joe Cruz
Christian Stolte - Randall McHolland
Roland Buck III - Noah Sexton
5 januari 2016
Deze aflevering is een cross-over met Chicago Fire en Chicago P.D..

De conditie van brandweerman Hermann wordt snel slechter als dr. Rhodes een spoedoperatie op hem moet uitvoeren. Luitenant Severide krijgt een verhitte discussie met dr. Rhodes over de behandeling van Hermann. Dr. Choi, dr. Charles en rechercheur Halstead (de broer van dr. Halstead) onderzoeken een vrouw die opgenomen werd nadat zij een zelfmoordpoging had gedaan. Zij ontdekken dat zij een hoge dosis chemotherapiemedicijnen kreeg voor kanker die zij nooit heeft gehad. De jongere broer van Sexton begint met zijn eerste dag op de spoedeisende hulp, en neemt het krediet op voor het werk wat Reese heeft gedaan.

6 6
Bound
Michael Waxman Will Pascoe Christina Brucato - Claire Rhodes
Annie Potts - Helen
Danielle Vega - Maria Gonzalez
Kaeden Saunders - Parker Kindler
Michael Aaron Lindner - Adam Kindler
Amanda Drinkall - Lisa Kindler
19 januari 2016
Dr. Rhodes behandeld twee patiënten die gevonden zijn nadat zij verborgen zaten in een vliegtuig. Later heeft hij een gesprek met Goodwin en Homeland Security, zij willen de patiënten als illegalen het land uitzetten. Reese vraagt dr. Charles om haar te helpen met het vertellen aan een jonge patiënt dat hij een terminale ziekte heeft. Ondertussen begint dr. Manning met haar bevalling, en dr. Halstead ontmoet zijn overheersende schoonmoeder.
7 7
Saint
Jann Turner Mary Leah Sutton Norm Lewis - Bobby
Scott Subiono - Walter Blevins
Samrat Chakrabarti - dr. Farinas
Brian Geraghty - Sean Roman
Annie Potts - Helen
Ilyssa Fradin - Kathleen Pierce
Hannah Godnik - Christy Pierce
26 januari 2016
Dr. Halstead behandeld een ex-gevangene die gearresteerd is voor een gewapende carjacking. Dr. Rhodes, dr. Choi en Reese behandelen een koppel die bezig waren met hun eerste afspraakje. Goodwin ontvangt het bericht dat een federale wet het ziekenhuis verbiedt een beenmergtransplantatie uit te voeren. Dr. Manning en haar schoonmoeder zorgen voor de nieuwgeboren baby van haar.
8 8
Reunion
Donald Petrie David Weinstein Peter Mark Kendall - Joey Thomas
Cynthia Addai-Robinson - dr. Vicki Glass
Matthew Humphreys - Henry Joffe
Maisie Merlock - Michelle Joffe
Laurence Mason - chief Mason
Margaret Cook - Amy
Janelle Villas - Sloane
2 februari 2016
Dr. Halstead en dr. Manning, die weer terug is van haar zwangerschapsverlof, behandelen een kind met veelvoudige medische klachten. Zij vermoeden dat de vader zonder te weten haar onbedoeld heeft mishandeld. Dr. Choi behandelt een oude vriend van hem die lijdt aan kanker in de dikke darm. Reese en Sexton behandelen een patiënt, die op het eerste oog dronken lijkt te zijn. Dr. Rhodes vestigt de aandacht op zich van een hooggeplaatste chirurg, dit nadat hij zich heeft voorbereid voor een operatie op een Saoedi-Arabische prins.
9 9
Choices
Jean de Segonzac Joshua Hale Fialkov Eva Kaminsky - Jen Baker
Ross Kimball - Sal Baker
William Stanford Davis - Ed Brennan
Angel Desai - Olivia Gray
Gordon Chow - verpleger Anthony
9 februari 2016
Dr. Halstead zet zijn baan op het spel als hij een patiënt met fase 4 kanker, met een niet-reanimeren verklaring, toch reanimeert. De verpleging van de spoedeisende hulp vragen aan de patiënten om een tevredenheidsonderzoek in te vullen. Reese en Sexton behandelen een dakloze man. Dr. Choi behandelt een patiënt met een bipolaire stoornis, hij vraagt dr. Charles voor een tweede consult.
10 10
Clarity
Fred Berner Safura Fadavi Lochlyn Munro - Jack Cooper
Katherine Keberlein - Joan Cooper
Cynthia Addai-Robinson - dr. Vicki Glass
Patti Murin - patholoog
Chance Bone - Tim Anderson
16 februari 2016
Dr. Choi en Reese krijgen te maken met een overbezorgde vader, terwijl zij zijn zoon behandelen die gewond is geraakt tijdens een hockeywedstrijd. Dr. Halstead krijgt te maken met de consequenties na zijn laatste actie en raakt hierover in conflict met dr. Manning. Dr. Rhodes en dr. Downey voeren een longtransplantatie uit op een held van de aanslagen op 11 september 2001 die lijdt aan longfibrose.
11 11
Intervention
Sanford Bookstaver Jeff Drayer
Simran Baidwan
Eva Kaminsky - Jennifer Baker
Ross Kimball - Sal Baker
Tim Hopper - Ken Gallagher
Roland Buck III - Noah Sexton
Nate Burger - mr. Kane
Nora Fiffer - mrs. Kane
Aubree Young - Shiloh Kane
23 februari 2016
Dr. Halstead wordt geconfronteerd met een rechtszaak, die is ingediend door een patiënte die hij tegen haar wensen toch heeft gereanimeerd. Reese ontdekt dat een patiënt een vleesetende bacterie in zijn lichaam heeft. Dr. Choi en dr. Rhodes besluiten hun verschillen opzij te zetten als zij een patiënt behandelen met een falend hart. Dr. Manning behandelt een jong meisje met een bacterie-infectie, haar ouders weigeren echter een vaccinatie tegen deze ziekte. Ondertussen viert Goodwin haar trouwdag.
12 12
Guilty
Holly Dale Mary Leah Sutton
Danny Weiss
Stephen Hootstein
Ellen Wroe - ms. Fisher
Stephen O'Reilly - Kevin Dietrich
Nora Dunn - Daniel's dokter
Eva Kaminsky - Jennifer Baker
Ross Kimball - Sal Baker
David Eigenberg - Christopher Herrmann
Jason Beghe - Hank Voight
5 april 2016
Nog steeds handelend naar de gevolgen van de rechtszaak tegen hem, probeert dr. Halstead de doop te regelen van de baby van dr. Manning. Verpleegster Sexton zorgt ervoor dat een patiënt, die gewond raakte door magneten, weer contact krijgt met zijn vader. Reese voert een procedure uit op een patiënt waarvoor zij niet gekwalificeerd is, dit terwijl zij op de uitslag wacht voor haar stageplaats. Dr. Charles probeert een patiënt te beoordelen, die probeerde zijn eigen arm af te zagen.
13 13
Us
Michael Waxman Diane Frolov
Andrew Schneider
Jeff Drayer
Michael Nathanson - ms. Tacker
Eva Kaminsky - Jennifer Baker
Ross Kimball - Sal Baker
Jason Bradley - mr. Patrick
Marina Squerciati - Kim Burgess
5 april 2016
Dr. Hallstead moet nog steeds omgaan met de gevolgen van de rechtszaak tegen hem, dit werd aangespannen door een patiënt. De politie probeert een operatie tegen te houden op een dronken chauffeur die een ongeval heeft veroorzaakt, en dit leidt ertoe dat verpleegster Lockwood wordt gearresteerd voor tegenwerking. Dr. Manning maakt een verkeerde diagnose op een moeder die in haar ogen haar kind mishandelde. Dr. Charles en Reese vermoeden dat een patiënt zelfmoordgedachten heeft en plaatsen hem op de psychiatrische afdeling.
14 14
Hearts
Donald Petrie Liz Brixius Quincy Dunn-Baker - Aaron Taylor
Michelle Mueller - Nedra Taylor
Collin Jarvis - Griffin Taylor
Shane Patrick Kearns - Levi Coleman
David Eigenberg - Christopher Herrmann
19 april 2016
Terwijl dr. Choi worstelt met zijn PTSD behandelt hij een oorlogsveteraan met een probleem die hem hard raakt. Dr. Manning behandeld een kind waarvan zij vermoedt dat deze misbruikt werd door zijn vader, totdat dr. Charles een schokkende ontdekking doet op de broer van het kind. Dr. Rhodes moet omgaan met zijn emoties nadat een kind onder zijn handen sterft op de operatietafel. Tegen het advies in van Lockwood gaat Sexton op een date met de vader van een patiënt. Reese valt flauw onder de ogen van dr. Halstead, het blijkt dan dat zij de spoedeisende hulp helemaal niet wil verlaten voor de afdeling pathologie. Dan krijgt zij van Goodwin te horen dat zij dit niet meer kan veranderen, omdat zij een contract heeft getekend.
15 15
Inheritance
Stephen Cragg Joseph Sousa Christina Brucato - Claire Rhodes
Roland Buck III - Noah Sexton
Karen Aldridge - dr. Kendra Perrington
Justin McCarthy - mr. Newman
Vanessa Martinez - Neela Desai
26 april 2016
Dr. Choi behandeld een draagmoeder die nu in haar 32ste week zit van de zwangerschap, zij blijkt met spoed een keizersnede te moeten ondergaan om zo haar baby te behouden. Zij weigert dit echter omdat zij dan haar bonus misloopt die zij zou krijgen als zij de volledige zwangerschap zou doorlopen. Dr. Halstead behandeld een familievriend, en dr. Manning en dr. Charles behandelen een patiënt met verschillende maagpijnen. Sexton raakt geïrriteerd als zij ontdekt dat haar broer een handeltje drijft zonder de benodigde vergunningen. Dr. Rhodes probeert zijn zus te ontlopen die met hem een discussie wil voeren over familiezaken.
16 16
Disorder
Ami Mann Eli Talbert Jayne Atkinson - Laura Clay
Francis Guinan - Nathan Clay
McKenzie Chinn - Tara
Brian Geraghty - Sean Roman
Karen Aldridge - dr. Kendra Perrington
3 mei 2016
Dr. Charles en dr. Rhodes behandelen een patiënt met wat zij denken mentale en hartproblemen, later blijken zij fout te zitten en lijdt de patiënt aan dementie. Dr. Manning behandeld een patiënt met bijtwonden van een hond, dr. Choi rijdt mee met de ambulance en ontvangt een oproep van een brandslachtoffer die leefde als een hamsteraar. Goodwin eist van haar personeel dat zij op hun best presteren als het ziekenhuis hoog bezoek krijgt.
17 17
Withdrawal
Fred Berner Jeff Drayer
Stephen Hootstein
Howard Hesseman - Clyde Glickman
Lynn Cohen - Rose Wechsler
Rachel Sledd - mrs. McCormick
Brian P. Weddington - Frank McCormick
Frank Whaley - Chuck Gleason
10 mei 2016
Dr. Halstead en Sexton raken in een hevige discussie over de behandeling van een patiënt met een alcoholverslaving en een gebroken been. Dr. Manning krijgt een flinke schok te verwerken als zij merkt dat zij haar trouwring heeft verloren. Dr. Rhodes wordt gedwongen om een bloedverlies vrije operatie uit te voeren op een lid van Jehova’s getuigen, dit omdat de patiënt een bloedtransfusie weigert vanwege zijn geloof. Reese en dr. Charles behandelen een groep oudere patiënten met dezelfde symptomen.
18 18
Timing
Michael Waxman Diane Frolov
Andrew Schneider
Brennan Brown - dr. Sam Abrams
Jeff Hephner - Jeff Clarke
Marc Grapey - Peter Kalmick
Patti Murin - dr. Nina Shore
Brookelyn Hebert - Shannon Thomas
Brett Schneider - Nick Thomas
17 mei 2016
Dr. Rhodes moet, tot zijn spijt, dr. Downey vertellen dat zijn kanker is uitgespreid naar de hersenen en niet te opereren is. Dr. Manning en Reese behandelen een baby met diverse medische aandoeningen, en dr. Choi roept de hulp in van dr. Charles bij een oude patiënt van hem. Dr. Halstead wil Sexton ervan overtuigen om een x-ray te ondergaan, nadat zij een flinke val heeft gemaakt. Reese slaagt voor haar medische opleiding en moet nu beslissen welke specialiteit zij gaat volgen. Goodwin ontdekt dat haar man haar wil verlaten, en dr. Rhodes strooit de as van de overleden dr. Downey uit over de zee.