Corcovado (berg)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Morro de Corcovado
Corcovado met Cristo Redentor
Corcovado met Cristo Redentor
Hoogte 710 m
Coördinaten 22° 57′ ZB, 43° 13′ WL
Ligging Rio de Janeiro (Floresta da Tijuca)
Corcovado (berg)
Corcovado (berg)
Portaal  Portaalicoon   Aardwetenschappen

De Morro de Corcovado (Portugees voor "gebochelde") is een berg in Rio de Janeiro in Brazilië. De 710 meter hoge granietkoepel bevindt zich in het Floresta da Tijuca, een nationaal park en tevens grootste metropole bos. De Corcovado ligt ten westen van het centrum, maar binnen de grenzen van de stad en is zichtbaar vanaf grote afstand. De berg is wereldwijd bekend vanwege het beeld Cristo Redentor dat de top siert. Dit beeld (en de berg zelf) worden ook genoemd in het bekende bossa novalied Corcovado, geschreven door Antônio Carlos Jobim.

Bereikbaarheid[bewerken]

Trein naar de top van de Corcovado

De beste manier om op de Corcovado te komen is met de trein. Let tijdens de rit op de kleurige standbeelden die naast rails zijn geplaatst. De trein vertrekt vanuit Cosme Velho en is te bereiken met de bus vanuit Copacabana (lijn 180) en vanuit Ipanema met lijn 154. Het is ook mogelijk om het Christusbeeld met auto te bereiken. Er is een kleine parkeerplaats, tegen vergoeding, boven op de berg. Ook met de taxi is het beeld en de trein uitstekend te bereiken.

De sportievelingen kunnen ook te voet gaan of met de fiets. De wandeling te voet duurt ongeveer 2h30 en begint in Parque Lage.[1] Met de fiets is de gemakkelijkste optie via Rua Alice in Laranjeiras.

Corcovado, Rio de Janeiro 1985

Externe links[bewerken]

Kaart Brazilië in vlagkleuren Portaal Brazilië
Bronnen, noten en/of referenties