Costa Allegra

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Costa Allegra
De Costa Allegra
De Costa Allegra
Geschiedenis
Werf Wärtsilä
In de vaart genomen 1990
Uit de vaart genomen 27 februari 2012
In dienst 1990
Uit dienst 27 februari 2012
Status gesloopt
Algemene kenmerken
Tonnage GT 16,289
Passagiers 1072
IMO-nummer 6916885
Vlag [IT] Italië
Lengte 187,69 m
Breedte 25,75 m
Diepgang 8,20 m
Voortstuwing en vermogen 2 x v16-cilinder
viertakt Wärtsilä-Pielstick
16PC2V-400 en
2 x v12-cilinder
12PC4V-400 van 26,040 bhp (totaal) bij 370 rpm.
Snelheid 19 kn
Eigenaar Costa Crociere
Charteraar Costa Cruises
Type Cruiseschip
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

De Costa Allegra is een cruiseschip van Costa Crociere.

Geschiedenis[bewerken]

Het schip werd in 1969 gebouwd bij de scheepswerf van Wärtsilä in Finland, in Turku. In het begin deed de Allegra onder de naam MS Annie Johnson dienst als containerschip voor het Zweedse Rederi AB Nordstjernan. De Annie Johnson was het tweede schip van een klasse van vijf containerschepen die op dezelfde scheepswerf voor Rederi AB Nordstjernan werden gebouwd. Het schip werd op 29 april 1969 te water gelaten en op 4 december van datzelfde jaar maakte ze haar eerste reis.

In 1986 werd het schip verkocht aan rederij Regency Cruises, die het wilde verbouwen tot een cruiseschip. Het schip had ook een nieuwe naam moeten krijgen, MS Regent Moon, maar de verbouwing is nooit doorgegaan. In 1988 werd het schip doorverkocht aan Compania Naviera Panalexandra en kreeg het de naam MS Alexandra. Ook deze rederij wilde het schip verbouwen tot cruiseschip maar ook dit plan werd nooit uitgevoerd. Uiteindelijk werd het schip in 1990 gekocht door Costa Cruises en werd het schip op de Italiaanse scheepswerf van T. Mariottie in Genua verbouwd tot cruiseschip. In 1992 kwam het als Costa Allegra weer in de vaart.

Ontwerp[bewerken]

Costa Cruises kocht eerst het schip Regent Sun aan en verbouwde het tot een cruiseschip. Het schip werd omgedoopt tot Costa Marina. Vervolgens werd ook de MS Alexandra gekocht door Costa Cruises en ook dit schip werd verbouwd tot een cruiseschip. Het schip kreeg een geheel nieuw interieur in dezelfde stijl als dat van de Costa Marina en ze kreeg ook een nieuwe voortstuwing. In tegenstelling tot de Costa Marina werd de Costa Allegra met 13,4 meter verlengd. Het schip zou aanvankelijk Costa Azzurra worden genoemd maar kreeg uiteindelijk in 1992 de naam Costa Allegra. Op 16 november 1992 werd het schip overgedragen aan Costa Cruises.

De acht dekken van de Costa Allegra zijn naar beroemde impressionistische schilders genoemd. Midscheeps bevindt zich een drie dekken hoog glazen atrium. Over het hele schip zijn kunstwerken van schilders verspreid.

Brand aan boord[bewerken]

Op 27 februari 2012 brak er brand uit in de machinekamer van het schip. Het schip voer toen op de Indische Oceaan op een paar honderd kilometer van de Seychellen. Het schip werd door een Frans vissersschip naar Mahé gesleept. Daar konden de passagiers van boord en vervolgens naar huis terugkeren. Er waren geen Nederlanders aan boord.

Na dit ongeval heeft Carnival Corperation, het moederbedrijf van Costa Cruises, besloten om de Costa Allegra niet meer te repareren en te verkopen. Voor het ongeval stond de Costa Allegra overigens al te koop.het schip is later gesloopt

Externe link[bewerken]