Creation Museum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Creation Museum
AIG museum.jpg
Opgericht 28 mei 2007
Locatie Petersburg, Kentucky,
Verenigde Staten
Website http://creationmuseum.org/

Het Creation Museum is een museum in Petersburg (Kentucky) in de Verenigde Staten ter promotie van het jongeaardecreationisme. Het museum presenteert de oorsprong van het universum, de oorsprong van het leven en geschiedenis van de mensheid op basis van een letterlijke interpretatie van het boek Genesis uit de Bijbel.

Museum[bewerken]

Volgens de tentoonstellingen in het museum is de aarde een paar duizend jaar oud en de mens en de dinosauriërs hebben samen geleefd. Deze kijk wordt tegengesproken door een groot deel van de wetenschappers in de relevante vakgebieden. Die stellen dat de aarde ongeveer 4,5 miljard jaar oud is en dat dinosauriërs 65,5 miljoen jaar voor het ontstaan van de mens zijn uitgestorven [1].

Het museum heeft kritiek gekregen van de wetenschappelijke gemeenschap, verscheidene groepen leraren, de media en christelijke groepen die niet geloven in jongeaardecreationisme[2][3][4].

Het museum, waarvan gezegd wordt dat het $27 miljoen heeft gekost, is bekostigd door donaties aan de apologetische organisatie Answers in Genesis. Het opende haar deuren op 28 mei 2007[5]. Het museum verwachtte 250.000 betalende bezoekers in het eerste jaar[6]. Dit aantal werd al op 2 november 2007 gehaald.[7]

De oorspronkelijke naam van het museum was het Creation Museum and Family Discovery Center.[8]

Afbeeldingen[bewerken]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties