Emile van de Meerakker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Van de Meerakker
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Emile van de Meerakker
Geboortedatum 14 februari 1981
Geboorteplaats Eindhoven, Nederland
Positie Verdediger
Clubinformatie
Huidige club UNA
Jeugd
Vlag van NederlandVeloc
Vlag van NederlandJeugdopl. Willem II
Senioren
Seizoen Club W (G)
2002-2003
2003-2004
2004-2005
Willem II
Willem II
FC Den Bosch
3 (0)
0 (0)
0 (0)
Interlands
Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Emile van de Meerakker (Eindhoven, 14 februari 1981) is een voormalig profvoetballer die nu uitkomt voor hoofdklasser UNA uit Veldhoven. In het verleden kwam hij in de Eredivisie uit voor Willem II.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Verdediger Van de Meerakker begon bij amateurclub Veloc met voetballen. Op 12-jarige leeftijd werd hij gescout door zowel PSV als Willem II. De keuze viel op de jeugdopleiding van de Tilburgers, mede omdat er bij PSV veel talenten uit het buitenland werden gehaald. Nederlandse jeugdspelers kregen hierdoor weinig kansen.

Op 7 februari 2003 maakte Van de Meerakker zijn Eredivisie-debuut in het eerste elftal van Willem II. Hij startte in de basis in een uitwedstrijd tegen FC Zwolle. Hij maakte de negentig minuten vol. Daarna kwam hij in dat seizoen nog tweemaal in actie in de Eredivisie. In het seizoen 2003/2004 maakte hij nog zijn opwachting in een Intertoto-wedstrijd tegen het Zwitserse FC Wil.

Omdat hij Joris Mathijsen voor zich moest dulden en hij in 2003 een zware blessure aan zijn linkerknie opliep, bleef zijn profcarrière beperkt tot vier wedstrijden. Begin 2004 tekende hij nog wel voor een half jaar bij FC Den Bosch, maar tot een wedstrijd in het eerste elftal kwam het niet. Hij vertrok uit het betaald voetbal en ging spelen bij de hoofdklasse-amateurs van UNA te Veldhoven.[1]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Bron[bewerken | brontekst bewerken]