Fabien Debecq

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Fabien Debecq
Fabien Debecq
Persoonlijke informatie
Volledige naam Fabien Debecq
Geboortedatum 6 juli 1963
Geboorteplaats Charleroi, België
Nationaliteit Vlag van België Belgische
Sportieve informatie
Discipline Bodybuilding
Extra 2012 - heden:
Voorzitter Sporting Charleroi
Portaal  Portaalicoon   Sport
Economie

Fabien Debecq (Charleroi, 6 juli 1963[1]) is een Belgisch gewezen bodybuilder en huidig voorzitter van voetbalclub Sporting Charleroi. Daarnaast is Debecq ook hoofd van het bedrijf Quality Nutrition Technology (QNT).

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Fabien Debecq groeide op in Charleroi en speelde als kind voor de jeugd van Olympic Charleroi.[2] Tot profvoetballer schopte hij het echter nooit. Debecq werd op latere leeftijd bodybuilder. In die sport behoorde hij in de amateurafdelingen tot de Europese top en werd hij zowel Belgisch[3] als Europees kampioen.[2] In 1988 richtte hij Quality Nutrition Technology op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in voedingssupplementen voor sporters.

Begin september 2012 volgde hij Abbas Bayat op als voorzitter van voetbalclub Sporting Charleroi. Hij kocht de aandelen van de Iraniër over voor zo'n 5 à 6 miljoen euro.[4] Mehdi Bayat, de neef van Debecqs voorganger, bleef ook na het vertrek van zijn oom manager van de Zebra's.[5] Debecq en Mehdi Bayat kenden elkaar al van voor de overname.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Voorganger:
Abbas Bayat
Voorzitter van Sporting Charleroi
2012-heden
Opvolger:
nvt