Gebruiker:DimiTalen/Archief/2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie







Tabernakel[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Dimitri, ik had het artikel over de tabernakel al 'n tijd geleden van m'n volglijst gehaald. Zojuist heb ik weer wat poetswerk gedaan en zag in de bewerkingsgeschiedenis je opmerking over de aanmelding. Dank voor het compliment, fijn om te lezen dat het artikel gewaardeerd wordt! Maar uit de Review kwamen teveel punten naar voren die nogal tijd vergen om te verwerken. Dus dat gaat 'm helaas echt niet worden (tenminste: voorlopig)... Sowieso ga ik binnenkort verder snoeien aan m'n bonsai! Glimlach heinnlein'' 3 jan 2018 11:37 (CET)

Tijd vergen: dat begrijp ik :-D. Ik herken het gevoel maar al te goed dat die kritiek eerst wat moet rusten, én dat je het artikel pas kunt 'afwerken' als je die kritiek zelf ook bevredigend hebt 'opgelost'. Maar ik twijfel er niet aan dat je dat uitstekend zal doen, als de tijd daar is :-). Groetjes,  DimiTalen 3 jan 2018 18:34 (CET)

Breien[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi DimiTalen, omdat je OP op mijn volglijst staat, zag ik dat je onlangs ook aangaf om je bezig te gaan/blijven houden met het artikel over breien. Nu wilde ik ook me graag bezighouden met artikelen rondom breien: het lijkt me heel leuk om kennis en afbeeldingen ed rondom dit onderwerp te delen. Ik ga allereerst aan de slag met visserstrui en waarschijnlijk kabel (breiwerk). Mijn bericht is geenszins bedoeld om je te vragen vna deze onderwerpen af te blijven, in tegendeel. Ik heb met plezier je artikel Beha gelezen en alle andere onderwerpen die hier mee te maken hebben. Ik wilde eigenlijk simpelweg laten weten dat ik je interesse in het onderwerp breien deel Lach. Ik hoop in ene later stadium tijd te hebben voor zaken als Noors breien en andere soorten kleurwerkbreien e.d. Ook als je ideeën hebt voor afbeeldingen hoop ik je (eventueel met zelfgemaakte foto's) te kunnen ondersteunen bij je schrijfwerk. Tot slot, een gezond en liefdevol 2018 gewenst. Ecritures (overleg) 3 jan 2018 22:37 (CET)

Hey collega! Het is intussen bijna drie jaar geleden dat ik, in het kader van wat etalageonderhoud, aan Breien (textiel) begon te sleutelen. De intro heb ik aangepast en de geschiedenis vrij fors uitgebreid. Omdat ik zelf geen kaas heb gegeten van handwerk, en op een bepaald moment werd aangetrokken door andere leuke onderwerpen (Marinière, Beha, ...), heb ik er verder niet veel meer aan gedaan.
Ik zou het uiteraard fantastisch vinden als jij je er ook eens over boog en vooral het technische deel kon uitwerken! Ik assisteer je maar al te graag, als je dat zou willen. Of laat je rustig breien aan dit leuke artikel, dat kan ook ^^.
Jij ook een gezond en gelukkig 2018 gewenst, collega! Groetjes, DimiTalen 4 jan 2018 18:23 (CET)
Bedoel je met het 'technisch deel' de info over de techniek van breien (zoals de steken) ? Dat lijkt me inderdaad leuk om te doen. Ik ga ook op zoek naar foto's over visserstruien bij diverse musea: ik heb er nog geen een (op Commons) kunnen vinden. Fijne avond, Ecritures (overleg) 8 jan 2018 23:11 (CET)
Dat bedoel ik inderdaad! Succes ermee, ik volg het met plezier op vanaf de zijlijn. Als ik ooit ergens mee kan helpen, weet je me te vinden hé? DimiTalen 9 jan 2018 18:35 (CET)

Huidskleur[bewerken | brontekst bewerken]

Ben ik weer... Ik zag op je GP dat je je met dit artikel aan de slag bent. Een boeiend onderwerp! Misschien is de huidskleur van de Merina interessant om te vermelden, daar moest ik namelijk meteen aan denken. Het is een mooi voorbeeld van hoe mengvormen kunnen ontstaan en van discriminatie op basis van uiterlijk. Kijk maar of je 't wil gebruiken. Knipoog heinnlein'' 8 jan 2018 20:04 (CET)

Bedankt voor de link! Ik ben me nog maar net in het onderwerp aan het inwerken (je kent dat vast wel: eigenlijk weet je er helemaal niets van, maar wil je het artikel tóch doodgraag schrijven en lees je je dus als een gek in), maar ik hou je suggestie zeker in het achterhoofd! :-D Groetjes, DimiTalen 8 jan 2018 20:05 (CET)
Ja, dat ken ik maar al te goed, daar heb ik me vaker aan gestoten! (Eigenlijk bijna alleen maar... Blozend) heinnlein'' 8 jan 2018 20:12 (CET)
Trots op zijn, Hein! Niemand (en da's geen gHeintje) heeft zo'n divers palmares in de etalage als jij. Precies daarom, vermoed ik Glimlach. DimiTalen 8 jan 2018 20:14 (CET)
Bloos. Maar inderdaad, da's wel een reden. Ik ben nieuwsgierig als een kind! Gezicht met bril heinngein'' 9 jan 2018 13:20 (CET)
Dan moet ik altijd aan Emerson denken: "The lover of nature is he whose inward and outward senses are still truly adjusted to each other; who has retained the spirit of infancy even into the era of manhood. His intercourse with heaven and earth, becomes part of his daily food. In the presence of nature, a wild delight runs through the man, in spite of real sorrows..." DimiTalen 9 jan 2018 18:14 (CET)
Wat móói! En ja, ik herken me er helemaal in. Vandaag alwéér kippenvel gekregen toen ik de middelste bonte specht had gevonden, haha! heinnlein'' 9 jan 2018 18:21 (CET) PS: voilà!
Oh leuk! Toen ik vorige zomer tijdens een lunchpauze een verwilderd terreintje op een paar honderd meter van het kantoor verkende, zag ik op enkele meters van mij een prachtige, koperkleurige vos voorbijkruipen. Daar kreeg ik ook kippenvel van! DimiTalen 9 jan 2018 18:28 (CET)
Welkom bij de infancy club, haha! Knipoog heinnlein'' 9 jan 2018 18:30 (CET)
Ik wacht nog altijd op m'n toegangsticketje voor The Grave & Serious Grown-Ups Game. Laat al een jaar of 9 op zich wachten. DimiTalen 9 jan 2018 18:34 (CET)

Bruinen[bewerken | brontekst bewerken]

Ook weer zo'n mooi artikel! Maar wat is een "ultralichte huidskleur"? Ik kon het in huidskleur niet terugvinden. En misschien mooi om iets te vermelden over de mode bij vrouwen? Bij ons wordt sinds het begin van de 20ste eeuw inderdaad licht gebruind als mooi gezien, maar in Aziatische landen kunnen vrouwen niet wit genoeg zijn, daar lachen ze al die zonnebadende toeristen uit. En denk eens aan de geisha's met hun wit geverfde gezichten... Ciell 8 jan 2018 20:30 (CET)

Hey hey Ciell! Dank je. Je hebt gelijk: ik heb de schoonheidsnormen beter gekaderd (= Westers). Op termijn hoop ik Huidskleur, Zonnebaden en Bruinen (huid) alledrie nog verder uit te breiden met interessante referenties, zoals inderdaad die geisha's :-). Groetjes, DimiTalen 9 jan 2018 18:16 (CET)

We nodigen je uit voor donderdag 8 maart[bewerken | brontekst bewerken]

Op 40 plekken wereldwijd!

Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.

Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.

Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!

Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)

P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.

George Perkins Marsh[bewerken | brontekst bewerken]

Hey collega! Ik zag zojuist dat je behalve Muir ook die twee andere artikels over Amerikaanse natuurbeschermers hebt aangemaakt. Ik was zelf begonnen aan bovenstaand artikel, maar ben toch weer afgehaakt. Ben te weinig thuis in Amerikaanse politiek. Ik had het al op de hotlist geplaatst, maar wie zou dit beter kunnen dan onze DimiTalen? Knipoog heinnlein'' 27 feb 2018 17:14 (CET)

Die rode link was me niet ontgaan ... Challenge accepted!  DimiTalen 27 feb 2018 18:24 (CET)
Je bent een held! Duim omhoog heinnlein'' 27 feb 2018 18:33 (CET)
Dat heb je razendsnel gedaan, respect! 🤤 heinnlein'' 27 feb 2018 19:27 (CET)
Thanks! Er is wel nog flink wat werk aan, maar daar neem ik wat meer tijd voor ^^. DimiTalen 27 feb 2018 19:28 (CET)

Vangen![bewerken | brontekst bewerken]

Voor een uitzonderlijke inspanning om de kwaliteit van wikipedia te verbeteren

Ik wilde je al een hele tijd dit welverdiend presentje geven, maar toen je míj een ster gaf besloot ik nog wat te wachten. Voor het verrassingseffect ofzo, weet ik veel. Afijn, deze Oranje ster van buitengewone verdiensten krijg je omdat ik je werk en hulp hier enorm waardeer. Jouw plezierige samenwerking, ook bij mijn laatste schrijfsels, vormen één van de redenen dat ik het hier langer uithoud dan voorgenomen... heinnlein'' 18 mrt 2018 16:04 (CET)

Die Heinonlein, is hij me weer net voor! Dimitri, als iemand deze ster verdient ben jij het. Je hebt veel uitstekende eigenschappen die Wikipedia ten goede komen. Ik lees je bewerkingen graag en met instemming, tenminste meestal ;-). En het samenwerken met jou gaat altijd verblijdend goed. Sylhouet contact 18 mrt 2018 16:20 (CET)
Ha, ik had dus niet nog langer moeten wachten! Lekker puh. Knipoog heinnlein'' 18 mrt 2018 16:27 (CET)
Dank je wel collega's! Dat hadden jullie niet moeten doen :-).
Mag ik even van de gelegenheid gebruikmaken om te zeggen hoe verbaasd ik ben met je schrijfsnelheid, Hein? :P Ik zag plots dat je al een dag of twee in de weer was met de roodkopgier, en asjemenou, een paar dagen later staat-ie al in de review. Dat moet je me ook maar eens leren ;-). DimiTalen 18 mrt 2018 17:42 (CET)
Blozend Het onderwerp kreeg me nogal te pakken. Die arme lelijke vogel, zo nuttig, maar toch zo verguisd.. heinnlein'' 18 mrt 2018 19:29 (CET)

Paradise (Arizona)[bewerken | brontekst bewerken]

Hey, er zitten microfoontjes achter mijn behang! Knipoog heinnlein'' 22 mrt 2018 12:08 (CET)

Verrast NSA-toestanden! DimiTalen 22 mrt 2018 12:20 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken | brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken | brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken | brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:43 (CEST)

Kanshebber(?)[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Dimitri, blij dat je potentie in dat artikel ziet. Maar of het er ooit klaar voor is weet ik niet. Het is lastige materie voor een vegetariër als ik... heinnlein'' 1 mei 2018 16:15 (CEST)

(Hoera, collega-vegetariër!)
Het lukt je wel ;-). Maar er is natuurlijk geen haast bij. Het moet vooral leuk blijven :-). Groetjes, DimiTalen 1 mei 2018 16:23 (CEST)
(Hoera, jij ook vegetariër!) Wie weet... Het onderwerp heeft me aardig te pakken! heinnlein'' 1 mei 2018 16:29 (CEST)
Dat heb je natuurlijk met vleesetende planten ;-). DimiTalen 1 mei 2018 16:33 (CEST)
Auwie! heinnlein'' 1 mei 2018 16:59 (CEST)

Nez Percé[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen, Afgelopen weekend heb ik een flink artikel hier op wikipedia over het indianenvolk van de Nez Percé geschreven aan de hand van een aantal bronnen. Nou weet ik dat jij in het verleden ook weleens bezig bent geweest met diverse artikelen over indianenvolkeren, dus mocht je nog relevante informatie voor dit artikel hebben dan zou ik die graag toegevoegd zien! Alle beetjes helpen. Mathijsloo (overleg) 14 mei 2018 15:26 (CEST)

Hoi Mathijs! Leuk dat je aan mij denkt :-). Ik doe zeker m'n best om het eens zorgvuldig door te nemen. Het ziet er op het eerste zicht alvast heel goed uit :-). Groetjes, DimiTalen 14 mei 2018 18:53 (CEST)

Schrijfwedstrijd[bewerken | brontekst bewerken]

Dank je wel voor het deelnemen aan de schrijfwedstrijd in het kader van het Wikiproject Gendergap: De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018.

Beste DimiTalen, zojuist is het juryrapport gepubliceerd van de schrijfwedstrijd De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018. De jury heeft je een eervolle vermelding gegeven voor je mooie artikel over Clara Lemlich. Namens de jury bedank ik je voor het meedoen en voor je goede bijdragen. Het juryrapport staat hier. Vriendelijke groet, Kattiel (overleg) 18 mei 2018 15:39 (CEST)

Hieraan had ik me niet verwacht :-). Bedankt! Groetjes, DimiTalen 18 mei 2018 22:12 (CEST)

Levensbomen[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Dimitri, heel toevallig: de westerse levensboom stond al sinds mijn 'George Taylor-periode' op mijn doelijst. Nu jij dat grastapijt hebt weggemaaid begint het me wel te kriebelen om aan de oosterse levensboom te beginnen, al zit ik nog tot over mijn oren tussen de bekerplanten... Zullen we er om tossen? Knipoog heinnlein'' 3 jun 2018 16:39 (CEST)

Jij mag de oosterse hebben :-D. Ik moet nog een tandje bijsteken om de westerse op peil te krijgen, want momenteel is 't nog een veredeld beginnetje ;-). DimiTalen 3 jun 2018 19:02 (CEST)
Hij staat klaar op mijn kladblok! heinnlein'' 3 jun 2018 19:40 (CEST)

Fotogalerij bij "Zeven schoonheden"[bewerken | brontekst bewerken]

Dag DimiTalen,

Ik weet niet of je 'm al in de gaten had via volglijst of zo, maar wilde je als één van de actieve bijdragers in het proces van verbeteren/verplaatsen van het oorspronkelijke "Zeven schoonheden" naar "Schoonheid" als kopje graag wijzen op mijn vraagstelling hier. Ik ben daar denk ik weer eens te lang van stof geweest denk ik, maar waar ik over twijfel moet wel duidelijk zijn dan. (S.v.p. overleg aldáár voortzetten. -- martix (overleg) 11 jun 2018 22:37 (CEST)

Æthelflæd[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen,

allereerst wil ik je bedanken voor je actieve bijdrage aan het verbeteren van het artikel Æthelflæd, daarnaast wil ik bij deze je vraag in de geschiedenis van het artikel beantwoorden en overleggen over de indeling van het artikel. De term "Cimbro-Latijns" verwijs naar de Welshe variant van het middeleeuws Latijn, maar dit kan misschien gewoon weggelaten worden. Ik zag ook dat je het kopje "Bronnen voor Æthelflæds leven" hebt hernoemd naar "Bronnen" en onder de "Biografie" hebt geplaatst. Ik had de titel "Bronnen voor Æthelflæds leven" gebruikt ter onderscheid van de oplijsting van de bronnen onderaan het artikel. Ik was al even aan het overwegen om het kopje te hernoemen naar "Bronnenmateriaal" of "Bronnenproblematiek" en eventueel nog een inleidende paragraaf toe te voegen waarin wordt uitgelegd waarom het zo moeilijk is om het leven van Æthelflæd te reconstrueren op basis van onze bronnen (en misschien ook dat er maar geen of weinig archeologische of epigrafische bronnen met betrekking tot Æthelflæd beschikbaar zijn?). Het lijkt me wel nuttig om dit deel van de tekst aan het begin van het artikel te plaatsen zodat de lezer direct weet dat onze kennis is gebaseerd op zeer schaarse en soms onbetrouwbare vermeldingen in geschreven bronnen.

Met vriendelijke groeten,

Evil berry (overleg) 20 jul 2018 19:46 (CEST)

Hey collega. Graag gedaan hoor. Ik probeer ook maar wat :-).
Verder contextualiseren lijkt me zeker zinvol! Ik trachtte een aanzet te doen, maar het ontbreekt me natuurlijk aan de kennis. Ook wat de plaats betreft: als je van mening bent dat het beter vooraan staat, kan dat natuurlijk. Ik had het verplaatst omdat ik meen dat historiografieën, bronnenproblematieken en analyses ná de hoofdzaak komen. Bij een film vertel je eerst het verhaal, dan hoe de film tot stand kwam, dan wat de analyses zijn. Hier gaat die logica misschien niet 100% op, maar het lijkt me wel fijn voor leken-lezers dat ze kunnen beginnen met haar levensverhaal. Wie meer wil weten, ontdekt verderop op welke bronnen die biografie is gebaseerd. Enfin, dat was mijn logica :-).
Groetjes, DimiTalen 20 jul 2018 19:58 (CEST)

Intro Æthelflæd[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Dimi,

Ik kan je actie bij de inleiding van Æthelflæd niet volgen. Die inleiding loopt tot aan "biografie". Voorheen 1 paragraaf, maar je knipt hem op na de eerste zin en vermeldt vervolgens dingen dubbel in de inleiding, waardoor het driedubbel in het artikel behandeld wordt. Waar het mij omgaat is dat Mercia verklaard wordt (zegt de gemiddelde lezer niets) en de situatie in Engeland destijds ingeleid wordt. Nu plaats je de term Mercia/Mercianen daarvoor. Volgens mij ben je dan na de tweede zin je publiek al kwijt. --Also sprach Friedrich! (overleg) 21 jul 2018 16:52 (CEST)

Ik snap je punt. Ik heb mijn bewerking opnieuw ongedaan gemaakt. Waar het mij om te doen was (en als het op termijn nog kan, is), was dat de intro de volgende structuur zou hebben:
  • Paragraaf 1 / Beknopte samenvatting: wie is Æthelflæd, wanneer en waar leefde ze, wat is haar belang.
  • Paragraaf 2 / Biografie: de biografie kort samenvatten. (Zit nu dus al goed!)
  • Paragraaf 3 / Een blik vooruit op de andere zaken uit het artikel, zoals de bronnen, de betekenis van haar bestuur, en haar nalatenschap.
Maar je geeft terecht aan dat die structuur nu ook nog zoek was. DimiTalen 21 jul 2018 18:25 (CEST)
Hoi Dimi, goede indeling wat mij betreft, maar we zitten hier ook nog met legendevorming. Dat komt nu nog niet naar voren in het artikel. Ik kwam wel het een en ander daarover tegen op google schoolar, en een reeks andere invalshoeken die nog niet of niet goed belicht zijn. --Also sprach Friedrich! (overleg) 21 jul 2018 19:45 (CEST)
Beste Friedricheins,
over welke legendevorming heb je het dan juist? Over hoe de figuur van Æthelflæd later is gebruikt geweest in fictie of kort na haar overlijden (veel onderzoekers gaan ervan uit dat haar daden bewust werden verzwegen in de bronnen, de reden hiervoor is evenwel omstreden).
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 21 jul 2018 22:58 (CEST)
Goedenavond Evil B. zie dit boek, en deze download. deze bron lijkt me ook interessant om mee te nemen--Also sprach Friedrich! (overleg) 21 jul 2018 23:08 (CEST)
Ik ben terug mee. Ik denk dat zo goed al deze zaken al wel in het artikel zijn verwerkt (de titels zijn enigszins misleidend en sensationeel), maar ik heb intussen ook wel een artikel gevonden waarin een vergelijking wordt gemaakt tussen Æthelflæd en Éowyn (uit Tolkiens werken) (J. Holmes, The other as Kolbítr: Tolkien’s Faramir and Éowyn as Alfred and Æthelflæd, in C. Vaccaro - ‎Y. Kisor (edd.), Tolkien and Alterity, Cham, 2017, pp. 241-261). De problematiek rond het verzwijgen van haar daden kan nog wat verder worden uitgewerkt, maar is ook complex: gaat het om een poging Merciaans nationalisme te onderdrukken, was het een vorm van mysoginie, was het gewoon een poging om de macht van Eduard en zijn zoon na de dood van Æthelflæd (met wie men een wankel machtsevenwicht behield) te vergroten?
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 21 jul 2018 23:26 (CEST)
Top! Tolkien mag zeker niet ontbreken, dat was ook een goeroe op het gebied van dit soort oude verhalen. Hulick, Douglas Lee. Aethelflaed, Lady of the Mercians, and the question of early medieval nationalism. Diss. New Mexico State University, 1991. zou wellicht een aanvulling kunnen zijn op de mythevorming, alhoewel ik geen beschikking heb over deze bron. hierin komt Æthelflæd ook voor: OF ARMS AND THE WOMAN IN MEDIEVAL EUROPE: FACT. FICTION. FANTASY. cheers, --Also sprach Friedrich! (overleg) 21 jul 2018 23:36 (CEST)

Overleg:Het naakte vragenvuur[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Collega, je naam werd genoemd op Overleg:Het naakte vragenvuur, als iemand die wellicht kon zeggen of er een betrouwbare bron voor het bijbehorende artikel is. Groet, 77.172.193.128 9 okt 2018 20:42 (CEST)

Hoofdzetel[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Dimi. Ik zag dat je Hoofdzetel aanmaakte, een redirect naar Hoofdkantoor. Ik weet niet of iedere hoofdzetel wel een hoofdkantoor is, of zelfs dat dat de voornaamste betekenis is van dat woord. In Van Dale zie ik als definitie "voornaamste zetel of verblijf" staan, met als voorbeelden: de maatschappij heeft haar hoofdzetel naar Amsterdam verplaatst en als de hoofdzetels der wetenschappen. Het eerste voorbeeld past uiteraard prima bij je verwijzingsdoel, het tweede niet. En dat lijkt me niet vreemd; "zetel" kan immers van alles betekenen dat slaat op een vorm van gevestigd zijn van enige organisatie of beweging. Zo zetelt een bisdom ergens en heeft de katholieke kerk haar hoofdzetel in het Vaticaan. Maar om dat een hoofdkantoor te noemen? Apdency (overleg) 4 nov 2018 13:01 (CET)

Dag Apdency. Ik snap wat je bedoelt, maar weet ook niet zo goed hoe je die nuance duidelijk maakt. Maak er gerust een DP van waarin je de meerdere mogelijke betekenislagen verklaart :-). DimiTalen 4 nov 2018 13:10 (CET)
Nou ja, ik heb niet gezegd dat er behoefte is aan een redirect of dp. Apdency (overleg) 4 nov 2018 13:20 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken | brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

James Lick[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo DimiTalen, Met instemming las ik je bewerkingen in het artikel James Lick. Wat je laatste bewerking betreft, ik was op mijn kladblok ook bezig met de inleiding en heb een sterk ingekorte versie gemaakt die meteen ook het probleem met de mobiele weergave van de infobox oplost. Wat vind jij ervan? Groet, Sylhouet contact 13 dec 2018 11:05 (CET)

Die vind ik perfect. Helemaal zoals het hoort, denk ik :-). Ik ben zo vrij geweest een kleinigheid aan te passen. DimiTalen 13 dec 2018 11:14 (CET)
@Sylhouet: wat mij blijft verwarren is dit:
"In de overeenkomst werd ook vastgelegd dat John Lick afzag van claims, tegen betaling van $ 535 000, waarin begrepen het eerder toegezegde legaat van $ 150 000."
John zag af van claims (op de gehele nalatenschap, vermoed ik dan?) en kreeg daarvoor in ruil 535.000 dollar (in plaats van de voorziene 150.000)? Begrijp ik dat correct? :-) Zo ja, kunnen we het misschien als volgt verwoorden:
"In de overeenkomst werd ook vastgelegd dat John Lick afzag van zijn claim op de gehele nalatenschap. In ruil werd zijn eerder toegezegde legaat van $ 150 000 uitgebreid tot $ 535 000."
DimiTalen 13 dec 2018 12:25 (CET)
Het betreffende deel van de overeenkomst luidt:
“2nd. John H. Lick is to endeavor by all proper means to be appointed Administrator of the Estate of James Lick, Deceased.
“3rd. After the appointlnent of said John H. Lick, as such Administrator, he is to compromise, settle and release all his claims to the Estate of James Lick, Deceased, both as an individual and as such Administrator, for the sum of five hundred and thirty-five thousand dollars, in United States Gold Coin, which sum is also to be a full payment of the Legacy of one hundred and fifty thousand dollars to said John H. Lick under the Deed of Trust of James Lick, of September 21st, 1875, which is recorded in the office of the Recorder of the City and County of San Francisco, in Liber 810 of Deeds, page 26, etc.
Ik heb je suggestie met een kleine toevoeging en in dank overgenomen. Groet, Sylhouet contact 13 dec 2018 17:01 (CET)
Mooi zo! DimiTalen 13 dec 2018 21:50 (CET)

Conservatory of Flowers[bewerken | brontekst bewerken]

Dag DimiTalen, Ik zag dat je het gedeelte over de replica van de oranjerie van Kew Gardens uit het artikel James Lick hebt gelicht en hebt gebruikt voor een nieuw artikel dat je hebt aangemaakt over Conservatory of Flowers. Ik ben van mening dat de betreffende informatie slechts indirect deel uitmaakt van de nalatenschap van Lick en inderdaad een eigen lemma verdient. Het verbaast me echter dat je mij dat niet als suggestie hebt gemeld en vind het een misser dat je je bewerking niet voorzien hebt van een samenvatting. Ik heb in het nieuwe artikel enkele kleinigheden gecorrigeerd. Groet, Sylhouet contact 13 dec 2018 21:45 (CET)

Hey Paul. Ik heb de slechte gewoonte amper gebruik te maken van de samenvattingen ... En neem het vooral niet slecht op: ik had gewoon 'goesting' om dat artikeltje te maken en dat leek me meteen een goeie manier om dat toch vrij uitgebreide stuk in te korten in je artikel :-). In elk geval bedankt voor de correcties! DimiTalen 13 dec 2018 21:50 (CET)
Zand erover. Groet, Sylhouet contact 13 dec 2018 21:55 (CET)

Bloempje[bewerken | brontekst bewerken]

Thanks mate!

Ik wilde je even persoonlijk bedanken voor de fijne samenwerking en vooral voor al je degelijke redactiewerk aan het artikel Westerse esoterie. Hartelijk! (en eh... you can be my wingman any time!) J.G.G. (overleg) 14 dec 2018 13:31 (CET)

Dank je wel, da's sympathiek! Zo is het ook fijn samenwerken :-). DimiTalen 14 dec 2018 13:53 (CET)

Blijde gebeurtenissen[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi DimiTalen. Wat een goed nieuws. Gefeliciteerd en hele fijne dagen gewenst! Trijnstel (overleg) 23 dec 2018 14:27 (CET)

Dank je wel! :-) Jij ook fijne feestdagen! DimiTalen 23 dec 2018 16:23 (CET)