Gebruiker:Emmaneul/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Emmaneul.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak


Alternative metal
Stilistische oorsprong Alternatieve rock
Hardrock
Heavy metal
Diverse genres
Culturele oorsprong Midden jaren 80, Verenigde Staten
Vaak toegepaste
instrumenten
elektrische gitaar - basgitaar - drums - keyboard
Populariteit Populariteit over de hele wereld.
Afgeleide varianten Groovemetal - Grunge
Subgenres
Nu metal
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Alternatieve metal is een eclectische vorm van heavy metal, die gedurende de jaren 90 van de 20e eeuw samen met grunge aan populariteit won. Het genre is een combinatie van gangbare heavy metal en alternatieve rock met andere muziekstromingen die doorgaans niet met heavy metal geassocieerd worden. De populariteit van grunge zorgde begin jaren 90 voor een groot publiek voor alternatieve metalbands.

Overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

Alternatieve metal is een brede categorie waarin artiesten worden geplaatst die een stijl van rock of heavy metal spelen die anders is dan de conventionele stijlen.

Heavy metal is een essentieel onderdeel van alternatieve metal, maar de muziek is heel anders dan bijvoorbeeld de thrashmetal uit de jaren 80. Aanvankelijk was de muziek vooral populair bij fans van alternatieve rock omdat vrijwel alle Amerikaanse alternatieve metalbands uit de jaren 80 hun oorsprong hadden in de rockmuziek. Tegenwoordig komen ze vaak voort uit hardcore punk, post-punk/noise rock zoals Big Black, Fugazi en Sonic Youth samen met andere als Helmet en White Zombie, grunge (Alice in Chains, Soundgarden) en industrial (Ministry, Nine Inch Nails).


Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

[[Categorie:Metalgenre]]