Gebruiker:Rikvantoorn/lemma

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Battlefield 1
Ontwikkelaar EA DICE
Uitgever Electronic Arts
Muziek Patrik Andrén, Johan Söderqvist
Uitgebracht 21 October 2016
Genre First-person shooter
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Engine Frostbite 3
Navigatie
Spelserie Battlefield
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Battlefield 1 is een first-person shooter die is ontwikkeld door DICE en is uitgegeven door Electronic Arts. Het spel kwam wereldwijd uit op 21 oktober 2016 voor Microsoft Windows, Playstation 4 en de Xbox One[1]. Het spel heeft zijn naam te danken aan de Eerste wereldoorlog waar het zich ook in afspeelt. Net als haar voorlopers bevat Battlefield 1 een singleplayer en een uitgebreide multiplayer.

Release[bewerken | brontekst bewerken]

Op vrijdag 6 mei 2016 werd Battlefield 1 wereldwijd aangekondigd op een livestream van DICE. Het spel en haar officiële naam werden onthuld door middel van een trailer. De trailer gebruikte een cover van het wereldberoemde nummer Seven Nation Army van The White Stripes. De ontvangst was erg goed en de trailer heeft op de website Youtube de meeste 'likes' op een computerspel trailer ooit met meer dan 2 miljoen likes[2]. Met de trailer werd ook meteen de definitieve releasedatum van 21 oktober bekend gemaakt en dat het zich zou afspelen rond de Eerste wereldoorlog.


Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

Battlefield 1 is een shooter die gespeeld wordt vanuit een eerstepersoonsperspectief. De speler kan gebruik maken van allerlei wapens uit de eerste wereldoorlog zoals onder andere Automatische wapens, semi-automatische wapens, grendelgeweren, mosterdgasgranaten en vlammenwerpers. Net zoals in de voorlopers van battlefield 1 uit de battlefield serie kan de speler verschillende soorten voertuigen besturen zoals pantserwagens, verschillende soorten tanks, torpedo boten en zelfs een gepantserde trein. Het gebruik van handwapens is voor Battlefield 1 een stuk uitgebreider. Waar spelers eerst enkel een mes tot hun beschikking hadden kunnen ze nu kiezen uit een uitgebreid aanbod van handwapens met verschillende voor en nadelen.


De singleplayer of 'campaign' van Battlefield 1 werkt ook op een andere manier dan voorgaande Battlefield games. In plaats van 1 verhaallijn die de speler moet volgen door missies uit te spelen is er gekozen voor verschillende verhaallijnen waaruit de speler kan kiezen[3]. In deze missies speel je met verschillende personages die allen hun eigen verhaal en missies hebben. Tijdens deze missies heeft de speler ook de keuze om de missies op verschillende manieren aan te pakken en te voltooien.


Multiplayer[bewerken | brontekst bewerken]

Battlefield staat bekend om haar grootschalige online multiplayer ervaring en dit is ook weer aanwezig bij battlefield 1. Spelers kunnen met een groep van maximaal 5 personen samen een online match betreden om samen de strijd aan te gaan met andere spelers online. Deze online oorlogen worden maximaal met 64 spelers tegelijkertijd gespeeld. Tijdens een online match spelen spelers als een soldaat uit 1 van de deelnemende legers zoals het Amerikaanse leger, het Ottomaanse leger en het Oostenrijk-Hongaarse leger. In de online multiplayer zijn er bij de release 8 verschillende maps beschikbaar om in te spelen. Deze maps zijn gebaseerd op echte locaties in Europa en Azië waar in de eerste wereldoorlog veldslagen hebben plaatsgevonden.

Weapon sets[bewerken | brontekst bewerken]

Zoals in elk battlefield spel heeft de speler keuze uit verschillende wapensets. Elk wapen set heeft zijn eigen keuze uit wapens en gadgets. Spelers kunnen deze wapens en gadgets kopen met in-game verdiende punten. Vervolgens kan de speler een wapen set samenstellen om deze te gebruiken in de online matches[4]. Er is keuze uit 4 verschillende wapensets voor infanterie en 3 wapensets voor tanks, cavalerie en vliegtuigen.

Infanterie

Assault Assault heeft als primair doel veel schade aan te richten bij de tegenstander. Spelers die kiezen voor assault hebben keuzes uit wapens bedoeld voor confrontatie van dichtbij. Assault spelers hebben ook toegang tot de meeste explosieven in het spel en zijn erg geschikt om vijandige voertuigen uit te schakelen.

Medic Medic heeft als primair doel het beschermen en verzorgen van teamgenoten. De Medic class beschikt over wapens die het beste geschikt zijn voor middellange afstand. Medics beschikken over een EHBO-koffer die het gezondheidspercentage van teamgenoten weer naar 100% brengt. Ook hebben ze een morfinespuit die neergeschoten spelers weer overeind helpen.

Support De Support heeft als primair doel het ondersteunen van teamgenoten. Supports kunnen kiezen uit wapens voor dichtbij tot middellange afstand. Ook dragen Support extra munitie bij zich voor teamgenoten en hebben ze toegang tot een mortier.

Scout De scout heeft als primair doel het spotten van vijanden. Scouts beschikken over wapens voor lange afstanden oftewel sluipschuttersgeweren. Spelers kunnen ook gebruik maken van een flaregun en een periscoop waarmee spelers uit het andere team gemarkeerd worden op de kaart zodat teamgenoten deze kunnen zien.

gamemodes[bewerken | brontekst bewerken]

Spelers hebben de keuze uit 6 verschillende gamemodes spelen zoals conquest, domination, team deathmatch en rush. Battlefield 1 heeft ook 2 nieuwe gamemodes genaamd Operations[5] en War Pidgeons. Elke game mode heeft een punten en tijdslimiet die bepaald wanneer de match is afgelopen en welk team er heeft gewonnen.


  • Team deathmatch

Team deathmatch is de meest bekende game mode in niet alleen de battlefield series maar ook in andere shooters. Bij team deathmatch is het doel simpel: welk team als eerste 100 spelers van de tegenstander dood schiet wint de game. Als dit binnen 15 minuten door beiden teams niet lukt wint het team met de meeste punten. Team deathmatch wordt gespeeld met 2 teams van elk 12 spelers.

  • Domination

Domination is ook geen onbekende gamemode in het shooter genre. Domination wordt ook gespeeld door 2 teams van 12. Bij domination is het doel 3 verschillende vlaggen te veroveren en te behouden. Voor elke vlag die een team bezit krijgt het per 10 seconden 1 punt. Het team dat als eerste 100 punten heeft wint het spel.

  • Conquest

Conquest is een bekende game mode in de battlefield serie. Conquest is de grote versie van domination waarbij het ook de bedoeling is zoveel mogelijk vlaggen te veroveren en te behouden. Bij Conquest zijn er echter wel 5 tot 9 vlaggen in een map en wordt gespeeld met 2 teams van ieder 32 spelers. Welk team als eerste 1000 punten heeft behaald wint het spel.

  • Rush

Een andere gamemode uniek in de battlefield serie is rush. Rush wordt gespeeld door 2 teams van 12. Bij rush zijn 1 team de aanvallers en het andere team de verdedigers. De aanvallers hebben als doel 2 bommen te plaatsen op specifieke punten op de map. De aanvallers hebben hiervoor een bepaald aantal tickets. Voor elke keer dat een aanvaller dood gaat gaat er een ticket af. De verdedigers hebben als doel de punten van de aanvallers op 0 te krijgen voordat deze de bommen weten te plaatsen.

  • Operations

Dit is een nieuwe gamemode in de battlefield series. Operations in een combinatie van Domination en Rush en wordt met 64 spelers gespeeld. In Operations is er ook een aanvallend team en een verdedigend team. Het aanvallend team heeft als doel 1 tot 3 punten te veroveren in een sector. Als alle punten van een sector zijn veroverd zullen de verdedigers moeten terugtrekken en komt de volgende sector vrij. De aanvallers krijgen 3 kansen met elk 250 tickets om de laatste sector in te nemen. Net zoals bij rush zal er een ticket verdwijnen wanneer er een speler van het aanvallende team dood gaat.

  • War pigeons

Bij war pigeons verschijnt er een duif ergens in de map. Beiden teams moeten proberen deze duif te veroveren en bij zich te houden. De speler moet de duif bij zich houden om een ‘bericht te schrijven’ wanneer dit bericht klaar is moet de duif worden vrijgelaten. Het andere team moet dit proberen te voorkomen door de duif af te nemen. Het team dat als eerste 3 duiven heeft veroverd en vrijgelaten wint de game. Elke keer als een team de duif succesvol heeft vrijgelaten zal er een artillerievuur worden losgelaten op de tegenstander. Het is mogelijk de duif uit de lucht te schieten wanneer deze is vrijgelaten.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

[[Categorie:Computerspel uit 2016]] [[Categorie:Battlefield]] [[Categorie:PlayStation 4-spel]] [[Categorie:Xbox One-spel]] [[Categorie:Windows-spel]]