Gebruiker:WilKonings/Kladblok2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rob Walrecht
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Robert Jan Walrecht
Geboren 16 juni 1959
Den Helder
Nationaliteit Nederlandse
Beroep Uitgever, schrijver, spreker
Website walrecht.nl

Rob Walrecht (Den Helder, 16 juni 1959) is een Nederlands uitgever, schrijver en spreker.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Walrecht begint in 1976 als amateurastronoom op de sterrenkundeclub Zenit in Den Helder, waar hij in 1978 met zijn broer een schaalmodel van het zonnestelsel maakt. Daarna werkt Walrecht voor de Stichting Cosmogram, waar hij diaseries uitbrengt over ruimtevaart en planeetonderzoek.

In 1982 gaat hij aan het werk in het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam (nu Artis Planetarium). Hij geeft er voorstellingen en maakt planetarium-programma's (shows). Walrecht ontwerpt hier zijn eerste planisfeer, die door het planetarium wordt uitgegeven.

Vanaf 1980 reist Walrecht scholen af en geeft les in sterrenkunde met het Apollo Reizend Planetarium. Bovendien start in 1985 Rob Walrecht Productions. Dat geeft zelf planisferen uit, tussen 1985 en 2017 onder andere 23 standaard-planisferen, in totaal voor alle breedtegraden in de bewoonde wereld (tussen 65° noorderbreedte en 45° zuiderbreedte. Ook geeft het bedrijf bouwsets van sterrenkundige instrumenten en modellen uit, alsmede posters en boeken. Sindsdien geeft Walrecht les over deze onderwerpen.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]


Categorie:Nederlands schrijver Categorie:Nederlands uitgever