Gebruiker:Zanaq/Vluchtelingenontmoedigingsbeleid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Omdat iemand vindt dat deze pagina niet (in deze vorm) in de Wikipedia-NL encyclopedie past, is deze pagina op de lijst met te verwijderen pagina's geplaatst.


De volgende reden is hiervoor opgegeven:
{{{1}}} Hier is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de verwijderlijst blijft het artikel daar twee weken staan, zodat eventuele bezwaren tegen verwijdering ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor de verwijderingsnominatie niet meer van toepassing zijn, aarzel dan vooral niet en draag zo bij aan de verbetering van Wikipedia. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden...

Gelieve dit sjabloon niet te verwijderen, tenzij het artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. U dient dit ook op deze lijst aan te geven.

Oorspronkelijke tekst:


Er wordt getwijfeld aan de feitelijke juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel.
Raadpleeg de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie, en pas na controle desgewenst het artikel aan.

Vluchtelingenontmoedigingsbeleid heeft betrekking op maatregelen die het vluchtelingen moeilijk moeten maken een land binnen te komen.

Het Schengenverdrag verplicht de grensstaten van de Europese Unie tot zulke maatregelen.

Aan de Duitse oostgrens zijn tussen 1993 en 2003 ongeveer 145 vluchtelingen omgekomen, in de 28 jaren van de Berlijnse Muur 190 vluchtelingen, aan de oostgrens van de Bondsrepubliek Duitsland ongeveer 260 vluchtelingen (door het schietbevel). Daarentegen zijn aan de zuidgrens van de Schengenlanden, in het bijzonder bij de straat van Gibraltar en rond de Egeïsche Zee tussen 1994 en 2004 meer dan 5000 mensen omgekomen bij een poging de grens over te steken.

Volgens het Internationaal Verdrag betreffende de Status van Vluchtelingen is Vluchten op zichzelf geen strafbare daad. Vluchtelingenhulp kan daarentegen in Duitsland als mensensmokkel of in geval van misleiding als mensenhandel bestraft worden.


Weblinks[bewerken | brontekst bewerken]