Genie in the House

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Genie in the House
Genre serie, komedie
Speelduur per afl. ±30 minuten
Hoofdrollen Adam Morris
Vicky Longley
Katie Sheridan
Jordan Metcalfe
Angus Kennedy
Victoria Gay
Regie Phil Ox
Steven Bawol
Muziek Jean de Aguiar
Kevin Eldon
Land van oorsprong Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Taal Engels
Nederlands (nagesynchroniseerd)
Productie
Producent Phil Ox
Uitzendingen
Start 29 mei 2006
Einde 4 december 2010
Afleveringen 78
Seizoenen 4
Netwerk of omroep MTV Networks
Zender Nickelodeon
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Genie in the House is een Britse sitcom, uitgezonden op Nickelodeon. De serie wordt in het Verenigd Koninkrijk sinds mei 2006 uitgezonden. In Nederland is de serie in nagesynchroniseerde vorm te zien. De Nederlandse titelsong is ingezongen door Kus.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

De serie draait om een hardwerkende, alleenstaande vader genaamd Phillip, die met zijn twee tienerdochters, Emma en Sophie, in een nieuw huis gaat wonen. Bij het doorzoeken van het huis vinden ze een fles met daarin een leerling-djinn genaamd Adil. Zoals een stereotiepe geest moet Adil zijn nieuwe meesters dienen door hun wensen te vervullen, maar omdat hij nog een leerling is loopt dit niet altijd van een leien dakje. Phillip verbiedt Adil zijn magie in het huis te gebruiken, omdat dit altijd op niets uitloopt. Echter wensen de meiden stiekem allerlei dingen, waardoor ze in verschillende avonturen terechtkomen.

Seizoenen[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen Eerste uitzending Vlag van Verenigd Koninkrijk Afleveringen Aantal
1 29 mei 2006 - 7 mei 2007 1 - 26 26
2 5 november 2007 - 30 mei 2008 27 - 52 26
3 3 november 2008 - 5 januari 2009 53 - 63 11
4 10 augustus 2009 - 4 december 2010 64 - 78 15

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van afleveringen van Genie in the House voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur/actrice
Adil Jordan Metcalfe
Phillip Norton Adam Morris
Emma Norton Vicky Longley
Sophie Norton Katie Sheridan
Max Baxter Angus Kennedy
Caroline Victoria Gay
Mr.Preston Philip Fox

Nederlandse stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Stem acteur/actrice
Adil Jürgen Theuns
Phillip Norton Ewout Eggink
Emma Norton Bettina Holwerda
Sophie Norton Nicoline van Doorn
Max Baxter Thijs van Aken
Caroline Donna Vrijhof
Mr Preston Ruud Drupsteen

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Phillip Norton
is de vader van Emma en Sophie. Hij is een geniale ontwerper, maar ook een stresskip, en alleenstaande vader, die altijd op zoek is naar de nieuwe liefde van zijn leven. Voorbeelden: Bonnie Swift, Emma's danslerares, Nanette-van-het-tuincentrum, de knappe caissière, die uiteindelijk een tuinkabouter-freak bleek te zijn en één keer buurvrouw Caroline, toen die een geweldige make-over kreeg.
Emma Norton
is het jongste zusje van de zusjes Norton. Zij is impulsief, gek op kleren en werkt zich veel vaker in de nesten dan haar nette, bescheiden zus Sophie. Als Abdab de lampendief incheckt bij de Nortons, profiteert Emma van de geest, die geen wensen verpest, en wenst meer kleren, sieraden, en andere luxueuze dingen dan ze in een heel jaar zou kunnen kopen (als ze het geld had). Jongens, kleren, wensen, haar aartsvijandin Anabell Scott dwarszitten, dat is waar haar leventje uit bestaat.
Sophie Norton
is de bescheiden zus van de twee. Zij werkt zich veel minder in de nesten dan haar zus. Ze hád een baantje (pizza bezorgen) maar dat verloor ze, nadat ze door een misgegane wens niet op haar werk verscheen. Ze is sinds de brugklas verliefd op een jongen, en Emma" zorgt dat ze daarmee een date krijgt. (zie de aflevering waarin Emma en haar vader van lichaam ruilen) In "Puppy Love" gaat ze (zonder het te weten) naar een blind date met een hond! Dit was Max' hondje, dat Adil had omgetoverd in een 'brave jongen'.
Adil
is de maffe djinn die inwoont bij de Nortons. Hij zegt uit te Balamkadaar te komen, en vertelt vaak vreemde verhalen over zijn stad. Hij verpest altijd de wensen die gewenst worden. Zijn vergelijkingen zijn vreemd, zoals: "Een kameel in 'n boerka wordt ook nóóit Miss Balamkadaar!" Adil werkt eigenlijk zonder vergunning, waarvoor hij één keer bijna opgepakt werd. Phillip heeft geen vertrouwen in Adil en minacht hem om zijn belachelijke fratsen. Ook verbiedt hij zijn dochters wensen te wensen, omdat Adil ze toch weer verpest.
Max Baxter
is Phillips baas. Hij heeft altijd last van zijn rug, heeft aldoor een nieuwe ruzie met zijn vrouw Marjorie. Hij zet Phillip altijd onder druk bij het maken van ontwerpen, die hij altijd naar zichzelf vernoemt. Hij checkt regelmatig in bij de Nortons, tot grote woede van Phillip. Hij deed zich ooit voor als drieëntwintig, F-16-piloot, en niet-kaal, om in de smaak te vallen bij de tuttige pop van Emma, die Adil omgetoverd had tot een mens.
Caroline
is de maffe buurvrouw van de Nortons. Haar persoonlijke geneesmiddel is haar spruitjes-met-kool-energiedrank.

Veranderingen in het concept[bewerken | brontekst bewerken]

De serie is sinds zijn debuut sterk veranderd, met name gedurende de eerste paar afleveringen. De eerste afleveringen van de serie waren niet bijster populair bij het doelpubliek, en het personage Caroline werd sterk bekritiseerd. Naarmate de serie vorderde kwamen er echter steeds meer kijkers bij. De aflevering "Girlband" staat inmiddels bekend als de best bekeken aflevering van de serie. Na de aflevering "Maxed Out" werd Genie in the House zelfs benoemd tot de beste Britse sitcom op Nickelodeon van dat moment. Vanaf dit moment kreeg de serie ook steeds vaker de beschikking over complexe sets en betere special effects.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]