Groenestraat (Nijmegen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Groenestraat
Groenestraat
Geografische informatie
Locatie       Nijmegen
Stadsdeel Midden
Begin Groenewoudseweg
Eind Wolfskuilseweg
Lengte 1 km
Postcode 6531HA - 6531JD
Algemene informatie
Naam sinds voor 1906
Detailkaart
Groenestraat

De Groenestraat is een straat in Nijmegen die loopt van de kruising met de St. Annastraat (s105), waar de straat overgaat in de Groenewoudseweg, naar het westen tussen de wijken Nije Veld (Willemskwartier) en de Hazenkamp en vervolgens bij de Muntweg (verbinding naar het Jonkerbosplein, s100) naar het noorden tot aan de kruising met de Graafseweg (s103), waar de straat overgaat in de Wolfskuilseweg. De Groenestraat had al voor 1906 deze naam.[1]

Het centrale deel wordt bediend door de buslijnen 8 en 14 (lijn 14 kruist de Groenestraat tussen de Willemsweg en de Dobbelmanweg en lijn 8 rijdt over de Groenestraat tussen de Muntweg en de Willemsweg). Aan de oostzijde stoppen de bussen 6 en 83 bij de bushalte Groenestraat aan de St. Annastraat. Bij de Graafseweg stoppen de lijnen 2 en 99.

Aan de Groenestraat ligt de Groenestraatkerk, rijksmonument de Agnes Reiniera Fröbelschool en Smit Transformatoren. Bij dit bedrijf wordt de Groenestraat onderbroken door de spoorlijn Tilburg - Nijmegen. Aan de Groenestraat zitten verspreid verschillende kleine winkels en horeca alsmede een Albert Heijn.